Ciclisme

Cape Epic, la confirmació d'una gran amistat

Ciclisme. Debut de Purito Rodríguez en el Tour de França de la BTT, fent equip amb Josep Antoni Hermida, que va acabar la prova per vuitè cop

Joaquim Rodríguez ja va assenyalar en el moment de retirar-se del ciclisme professional la seva intenció de seguir competint en BTT. Purito va dir que li agradaria estar en les curses per etapes més importants en l'àmbit global –ho va anunciar fins i tot quan encara corria al Katuixa– i, després de debutar en les primeres etapes de l'Andalusia Bike Race el mes de febrer, diumenge va acabar la Cape Epic, considerada la cita més important del món; el Tour de França de la BTT.

“S'ha acabat la Cape Epic, quina meravella. Moltes gràcies a l'equip Bahrain Merida per l'oportunitat, ha estat espectacular: una cursa inoblidable, la meva primera i la teva vuitena...”, va dir tot just després de creuar la meta de la vuitena etapa, al costat de Josep Antoni Hermida, que el 2016 també va anunciar que abandonava la competició de primer nivell en la disciplina olímpica, però que seguiria competint en BTT en distàncies marató i curses per etapes. “Estic molt content d'haver pogut conèixer aquest món, nou per a mi. Ha estat una gran experiència, repetiré segur”, va indicar el vallesà, que feia parella amb el seu amic i cinc vegades olímpic en BTT amb el mallot oficial del Bahrain Merida, la marca de bicis d'Hermida i l'equip amb què Purito va signar un nou contracte professional amb el qual es va especular que es podria desdir de la decisió presa a l'estiu. “Moltes gràcies a l'equip Bahrain Merida, ens han permès fusionar la carretera i la mountain bike i, al final de la setmana ja som dos mountainbikers... És un dels deu millors de la Cape Epic, el canalla”, va dir el cerdà, fent broma. El bon humor ha estat la tònica dels dos corredors al llarg de la cita, com quan Purito va estirar l'orella a Hermida al final de la sisena etapa perquè li havia dit que seria fàcil, de transició.

Novens en l'etapa reina

Purito i Hermida van ser divuitens en la general després de set etapes i un pròleg. El triomf va ser per a la parella formada pel campió olímpic a Rio i gran dominador de la BTT Nino Schurter i Matthias Stirnemann. És clar que en la penúltima etapa, les dues figures del ciclisme català van apartar les bromes. “Algun estira-i-arronsa amb els màsters, Cadel Evans i George Hincapie, que han accelerat quan estava fent una aturada per necessitats i quan he tornat al pilot m'ho he cobrat [riuen]”, va dir Hermida, després de l'etapa reina de la prova en què els Bahrain Merida van ser novens absoluts. “Corda't bé les sabates que ara ve el del bigoti i veuràs, li he dit”, explicava també rient, Purito. “Has estat deu quilòmetres sense parlar! Sort”, afegia Joaquim Rodríguez. Evans i Hincapie van guanyar en la categoria màster (vintens absoluts), que van liderar fins al darrer dia Ibon Zugausti i Tomi Misser (Orbea), finalment tercers (22ns).

Els millors corredors de l'Estat van ser Ismael Ventura i Enrique Morcillo (BUFF Scott), catorzens després de cedir dues posicions. Joan Llordella, que acabava la cursa per cinquè cop, i el debutant Adrià Noguera (BUFF Scott) van acabar en el lloc 24. Al final, dels vuit dies de competició, 503 parelles van completar la cursa sud-africana.

PURITO

“Estic molt content d'haver conegut aquest món. Repetiré segur”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)