Més esport

Els Dracs, entre els millors d'Europa però sense casa

Futbol americà. L'equip badaloní, que ha estat convidat a disputar la màxima competició europea, continua tenint el problema de la manca d'una instal·lació on disputar els seus partits

Els Dracs de Badalona jugaran aquesta temporada el Big6 europeu, la màxima competició continental de futbol americà. Serà la primera vegada que un equip de l'LNFA hi participa. Els badalonins han estat convidats per la bona trajectòria que han demostrat durant els seus trenta anys d'història. La notícia, però, no amaga els problemes que arrossega aquesta entitat, derivats de la falta d'instal·lacions per a la pràctica del futbol americà a la seva ciutat. A hores d'ara, els Dracs, que són els campions estatals, comparteixen els seus entrenaments al camp de la Travessera de Montigalà amb les categories inferiors del CF Badalona i disputen els seus partits al Municipal Badalona Sud, dos equipaments esportius pensats només per a la pràctica del futbol. La topada entre els Dracs i els clubs de futbol badalonins, especialment el Badalona, és constant per culpa d'aquesta circumstància: un entrenament de futbol americà aplega entre 40 i 50 persones i, en aquest cas, han de treballar ocupant només la meitat del terreny de joc perquè a l'altre costat s'hi entrena un dels equips del futbol de base badaloní.

Per tot plegat, la possibilitat que els Dracs abandonin la seva ciutat és una amenaça que sovint esgrimeix el seu president, José Luis Soler. De fet, l'equip femení i el júnior han hagut d'exiliar-se en alguna ocasió a Terrassa. Ara, però, sembla que és a la veïna Tiana on podria estar la nova llar dels negre i plata, tot i que el projecte de construcció d'una instal·lació dedicada al futbol americà que hi ha en aquesta localitat, en el qual treballa la UFEC, és a les beceroles. Sigui com sigui, el pròxim 13 de maig, en plenes Festes de Maig, Badalona serà el marc d'un partit del Big6 europeu, la Champions League del futbol americà. Els Dracs rebran els Amsterdam Crusaders, en principi, al Municipal Badalona Sud, tot i que el seu president, José Luis Soler, no descarta demanar que el partit es jugui a l'Estadi Municipal.

PALMARÈS

7
lligues
de la màxima categoria estatal han guanyat els badalonins.

A L'EXILI

Marxar de Badalona és una possibilitat que sovint esgrimeix el president

Un problema comú a l'àrea metropolitana

La manca d'infraestructures és, sens dubte, el principal problema que ha afectat la pràctica del futbol americà a Catalunya, especialment a l'àrea metropolitana de Barcelona. Ni a la capital catalana, ni a les ciutats que l'envolten, no existeix cap instal·lació específica d'aquest esport, i és per això que s'ha de practicar en camps de futbol o rugbi, que no tenen les mesures oficials. No és estrany, doncs, que a Barcelona només existeixin tres clubs actius (Búfals, Pagesos i Uroloki), quan durant els anys noranta n'hi havia vuit. Segons un informe de la federació catalana d'aquest esport (FCFA), quan la superfície dels camps de futbol municipals va passar a ser de gespa artificial i no de sorra, els clubs de futbol van augmentar els seus equips inferiors i hi va haver una dràstica reducció dels horaris per al futbol americà, cosa que va provocar la desaparició de moltes entitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)