Natació

Natació

open primavera

Belmonte fa la feina enmig del desert de Pontevedra

Open Primavera. La badalonina es va embutxacar el tercer bitllet per al campionat del món de Budapest en la prova dels 400 estils, en què va fer la millor marca mundial de la temporada

Si els experts han arribat a comparar les mínimes que els nedadors han de registrar al campionat d'Espanya Open Primavera de Pontevedra amb les australianes, segona potència mundial, no hauria de sorprendre que després de les dues primeres jornades de competició només dues nedadores, les catalanes Mireia Belmonte i Jessica Vall, siguin les úniques de la federació espanyola que tinguin assegurada la presència al campionat del món de Budapest. Ho van certificar dissabte i ahir la badalonina va ampliar la participació mundialista.

Belmonte va registrar la tercera mínima per a la cita en ser la més ràpida en la final dels 400 estils. Va cobrir la distància en un temps de 4:35.01, va millorar en quatre segons el cronòmetre de les sèries, i va superar els dos talls exigits. A més, va rebaixar els 4:35.35 de la japonesa Yui Ohashi i va establir la millor marca mundial de la distància.

És la tercera mínima per a la campiona olímpica, que afegeix a les dels 200 papallona i els 800 lliure. Avui continuarà el programa previst i intentarà embutxacar-se dues mínimes més: la dels 200 estils i la dels 1.500 lliure. Demà tancarà la participació amb els 400 lliure.

L'exigència del nou model de selecció (temps més bons i l'obligació de rebaixar-los en les sessions matinals i a la tarda) estan causant estralls. Ahir, per exemple, es va quedar fora de la cita mundialista l'illenc Joan Lluís Pons, vuitè als 400 estils als Jocs Olímpics de Rio, i que no va aconseguir la mínima ni en la sèrie ni en la final.

Ahir, la representació catalana va saldar la jornada de manera discreta. A part del títol de Mireia Belmonte no va viure gaires alegries més. La castellonenca del Sant Andreu, Lidón Muñoz, va ser proclamada campiona d'Espanya dels 200 lliure mentre que la segona posició al podi la va ocupar la jove catalana del CN Igualada, Esther Morillo, amb un temps que li va servir per classificar-se per al campionat d'Europa júnior. Els 2:01.72 és la seva millor marca personal. L'andalusa del CN Sabadell Carmen Balbuena va guanyar el títol dels 100 papallona davant d'una altra de les promesa, Laia Martí del (CN Barcelona). També va tenir una jornada reeixida Àlex Ramos (Sabadell) que va obtenir la mínima per a l'europeu júnior en els 200 lliure.

Un llistó difícil d'igualar

A la natació catalana li queden dues jornades per reaccionar i igualar el nombre de nedadors que va aportar al campionat del món de Kazan el 2015. Aleshores se n'hi van classificar sis, encara que al final n'hi van competir cinc perquè Belmonte va haver de renunciar-hi per una lesió. La resta de mundialistes van ser Marina Garcia, Judith Ignacio, Albert Puig, Juanmi Rando i Vall, que ara mateix és l'única que s'ha assegurat la presència a Budapest. Ho va fer dissabte després d'obtenir la mínima en els 100 braça, amb rècord d'Espanya inclòs, i entre avui i demà tindrà l'oportunitat d'ampliar la presència en les proves dels 200 estils i els 200 braça.

BELMONTE

Té tres mínimes i les pot ampliar en les proves de 200 estils i els 1.500 i 400 lliure
Finals femenines 400 estils
1r. M. Belmonte (UCAM)
4:35.01
100 papallona
1r. C. Balbuena (Sabadell)
1:01.23
2n. L. Martí (CN Barcelona)
1:01.28
50 esquena
1r. L. Yus (Mairena)
28.99
2n. C. Álvarez (Terrassa)
29.20
200 lliure
1r. L. Muñoz (S. Andreu)
2:00.19
2n. E. Morillo (Igualada)
2:01.72
Finals masculines 400 estils
1r. J.L. Pons (Palma)
4:16.57
2n. M. Sánchez (Sabadell)
4:18.35
100 papallona
1r. J. Rivas (Canoe)
53.74
2n. A. Puig (Terrassa)
53.77
50 esquena
1r. J.F. Segura (SEK)
25.34
3r. M. Palacios (Mediterrani)
25.77
200 lliure
1r. M. Duran (Sabadell)
1:49.90

EUROPEU JÚNIOR

Morillo (Igualada) i Ramos (Sabadell) van obtenir la mínima per a la cita continental

Vall: “Tenia bones sensacions”

La barcelonina Jessica Vall (Sant Andreu), que dissabte havia registrat la mínima dels 100 braça amb nou rècord d'Espanya inclòs, es va mostrar satisfeta amb el rendiment inicial a Pontevedra: “Em vaig trobar amb molt bones sensacions per aquest campionat, però és cert que en els 100 metres nedava ràpid al matí i menys ràpid a la tarda en els últims campionats internacionals. Hem canviat una mica els entrenaments i ha tingut efecte.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)