Natació

Natació

Zamorano i Arroyo també aniran al mundial

Natació. La federació espanyola ha convocat vuit nedadors, quatre d'ells catalans, tot i que només van fer la mínima exigida en l'Open de Primavera: Belmonte, Vall i la cantàbrica Pérez

Els catalans Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu) i Antonio Arroyo (CE Mediterrani) també aniran al mundial de Budapest d'aquest any, i per a tots dos serà l'estrena mundialista. La direcció tècnica de la Federació Espanyola de Natació va fer pública ahir la convocatòria de vuit nedadors, quatre d'ells catalans, tot i que després del campionat d'Espanya Open de Primavera, que s'acaba de disputar a Pontevedra, només tres nedadores havien complert el criteri de mínimes mundialistes que s'exigien. Les catalanes Mireia Belmonte (UCAM) i Jessica Vall (CN Sant Andreu) i la cantàbrica Jimena Pérez (Gredos) van aconseguir superar tant la marca que es demanava en les eliminatòries del matí com el registre exigit en les finals de la tarda. La resta de nedadors han estat convocats atenent diversos punts establerts en els criteris de selecció per al mundial que es disputarà del 23 al 30 de juliol.

La campiona olímpica Mireia Belmonte va ser campiona d'Espanya i va aconseguir la mínima que es demanava en sis proves de l'estatal de Pontevedra –400, 800 i 1.500 m lliure, 200 i 400 m estils, i 200 m papallona–, i es va guanyar el bitllet per a Budapest en totes. Jessica Vall va fer les mínimes en els 100 i 200 m braça, i va guanyar la medalla d'or de l'estatal en les dues i en els 50 m braça, mentre que la cantàbrica Jimena Pérez va fer la mínima en els 1.500 m lliure, on va ser segona darrere de Mireia Belmonte.

Sense mínimes

Antonio Arroyo i l'extremeny del CN Sabadell Miguel Duran han estat convocats, segons va explicar la federació espanyola, en reconeixement a la feina i la implicació que, en l'inici del nou cicle olímpic, han aconseguit durant la prova classificatòria, assolint també una progressió de rendiment. Antonio Arroyo va ser campió estatal en els 800 i els 1.500 m lliure, i Miguel Duran en els 200 i 400 m lliure.

Àfrica Zamorano i Joan Lluís Pons (CN Palma) també han estat reconeguts per la seva feina i la seva implicació, i s'ha valorat la importància que té, per la seva edat, la continuïtat en la participació en competicions de la màxima exigència internacional. Àfrica Zamorano va ser campiona estatal en els 100 i 200 m esquena i Joan Lluís Pons en els 400 m estils. Finalment, l'illenc Hugo González (Canoe) ha estat convocat perquè s'ha valorat que hagi fet la mínima dels 200 m estils en les eliminatòries de matí, i hagi progressat en el seu rendiment, tot i que no va fer la mínima en la final de la tarda. Va ser campió en els 200 m estils, 100 i 200 m esquena.

En l'últim mundial, disputat l'any 2015 a Kazan (Rússia), hi van haver sis catalans en una selecció espanyola de catorze nedadors, tot i que al final només van competir cinc per la lesió de Mireia Belmonte.

CITA MUNDIALISTA

El campionat del món es disputarà a Belgrad, Hongria, del 23 al 30 de juliol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)