Tennis

Nishikori prioritza Barcelona

Tennis. El japonès repeteix la rutina i torna a prescindir del Masters 1000 de Montecarlo amb l'objectiu de preparar a consciència l'Open Banc Sabadell. Matiner, ahir va volar cap a Catalunya

El japonès Kei Nishikori, el número 5 del món, és altre cop el favorit més matiner, i ahir va volar cap a Catalunya per iniciar la seva preparació per al Barcelona Open Banc Sabadell, que arrencarà dilluns vinent. El seu objectiu no és altre que arribar a la seva quarta final consecutiva en un escenari idíl·lic, el seu torneig “preferit” des que es va imposar per primer cop en la final contra el colombià Santiago Giraldo, el 2014. Va repetir gesta el 2015 davant de Pablo Andújar i l'any passat va perdre contra Rafa Nadal en un partit de gran nivell en què la força mental del manacorí va superar les genialitats de l'asiàtic, que va tornar a delectar amb el seu revés a dues mans gairebé a sobrebot que fa anar de bòlit els rivals. La capacitat de contraatac de Nadal, però, li va resultar insalvable. Tots dos es van tornar a trobar en el duel olímpic pel bronze a Rio 2016 amb revenja de l'asiàtic i reiteren la seva condició de grans atraccions al RCT Barcelona. Nishikori arriba fresc de cames però sense haver tastat encara la terra en la gira europea, una superfície en la qual ha millorat sensiblement.

Es va estrenar al Godó el 2011. Va caure en els vuitens contra Feliciano López. El 2012 va repetir i va perdre davant de Fernando Verdasco en els quarts i el 2013 va cedir davant del català Albert Ramos en els vuitens quan ja era un jugador instal·lat en el top 20. En aquella ocasió, un grup de seguidors japonesos l'animaven amb una pancarta tímidament des de la graderia. La seva progressió dels últims anys l'ha convertit en un ídol al Japó i ha fet créixer exponencialment el nombre d'espectadors del seu país que el segueixen a Barcelona. El seu poder mediàtic també queda reflectit en el cada cop més nombrós grup de periodistes japonesos acreditats.

Fidel al mètode, Nishikori ha apostat per repetir la rutina del 2016 i ha tornat a declinar la invitació per jugar a Montecarlo, l'únic Masters 1000 en què la presència dels top 30 no és obligatòria. El tennista de Shimane serà dues setmanes senceres a Barcelona. Quan s'acabi el Godó, es quedarà al club per preparar el Masters 1000 de Madrid. Arriba a Catalunya sense haver guanyat cap torneig en el 2017 després d'haver perdut la final de Buenos Aires en terra contra Aleksandr Dolgopolov i la de Brisbane contra el búlgar Grigor Dimitrov. El seu balanç és de 15-6. Al Godó, el seu rècord és de 19 victòries i només 4 derrotes. S'hi ha endut els seus dos únics títols en terra dels onze de la seva carrera. No és estrany, per tant, que es declari enamorat de Barcelona.

LA DADA

Ha jugat les tres últimes finals del Godó i es va endur el torneig els anys 2014 i 2015

Ramos accedeix als vuitens i avui juga contra Murray

El mataroní Albert Ramos (15) va superar ahir el seu millor registre en el Masters 1000 de Montecarlo i es va plantar als vuitens en derrotar l'argentí Carlos Berlocq per 6-2 i 6-2. Ramos va sortir com un coet (3-0) amb dos trencaments en el primer i el tercer jocs. Solvent, va tornar a apoderar-se del servei del sud-americà en el primer joc del segon acte, una premonició. Avui tindrà l'oportunitat de seguir progressant contra l'escocès Andy Murray (1) en un duel inèdit. El britànic ha estat dos mesos allunyat del circuit per culpa d'una lesió al colze dret i ahir va tornar amb una victòria treballada contra el luxemburguès Gilles Muller per 7-5 i 7-5. Rafa Nadal (4), per la seva banda, va vèncer el britànic Kyle Edmund –45è– per 6-0, 5-7 i 6-3. El primer set i el segon van ser antagònics. El nou cops campió a Montecarlo va ser d'entrada infinitament superior però Edmund va reaccionar a partir de la seva poderosa dreta. Nadal va salvar una pilota de trencament crucial en el quart joc del tercer set (2-2) i va signar un trencament fonamental en el joc posterior (3-2). Avui s'enfrontarà al jove prodigi alemany Alexander Zverev (14), al qual va derrotar en cinc sets a Austràlia. També va entrar en acció el suís Stan Wawrinka (3), que es va haver d'arromangar contra el txec Jiri Vesely: 6-2, 4-6 i 6-2. Un altre txec, Tomas Berdych (9), va tenir una feinada davant del veterà de 39 anys Tommy Haas: 3-6, 6-1 i 6-4. El castellonenc Roberto Bautista (12) va claudicar davant de l'argentí Diego Schwartzman per 6-3 i 7-6 (3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)