Futbol sala

futbol sala

La federació porta la copa intercontinental a Lloret

Futsal. Muntarà un torneig alternatiu al que s'ha de celebrar a Granollers en els mateixos dies, entre el 2 i el 7 de maig, perquè aquest ara no està avalat per l'associació mundial

Si res no canvia, Catalunya albergarà, entre el 2 i el 7 de maig, dues copes intercontinentals de futbol sala: la que es va presentar, el mes de febrer passat, a Granollers i una altra, organitzada per la Federació Catalana (FCFS), amb l'aval de l'Associació Mundial de Futsal (AMF), a Lloret de Mar. Les desavinences entre l'associació basca de futsal (Favafutsal), impulsora de l'esdeveniment de Granollers, junt amb l'empresa Esa Sports, i la federació catalana han motivat aquesta rocambolesca situació. El torneig aplegava 16 equips de tots els continents –un d'ells, l'Escola de Futbol Sala Ripoll, en representació de Catalunya– i s'havia de jugar segons les regles de l'AMF. El cap de setmana passat, però, els organitzadors van decidir que es jugués amb les normes dela FIFA i van provocar que la federació catalana fes un pas al costat i abandonés l'organització.

Aquests fets han mogut, per altra banda, l'Associació Mundial de Futsal a demanar als seus equips que no participin en la Copa Intercontinental de Granollers. Amb tot, la majoria ja havia fet el pagament del viatge i de l'estada a Catalunya. Per això, a corre-cuita i a instàncies de l'AMF, la federació catalana està muntant un torneig alternatiu a Lloret de Mar. “Ho fem per salvar la imatge de l'AMF”, justifica Dani Vives, president de la FCFS, a aquest diari. De moment, han donat el sí a la Intercontinental de Lloret el Team Fai (de l'Índia), el Colorado Futsal (del Brasil), el Casa Magallanes (de l'Argentina), el Jave 33 (de l'Uruguai), el Sydney All-Stars (d'Austràlia) i el Klup Curaçao (de Curaçao). Ahir, el Ripoll encara no havia pres una decisió. En tot cas, Vives assegura que esperen la resposta definitiva de dos clubs catalans que han estat convidats a participar en la nova intercontinental.

Tant si com no

Enmig de tot plegat, l'Ajuntament de Granollers observa amb preocupació com es desenvolupen els fets. “No entrem en les guerres que hi ha entre les federacions, no sé quins problemes han pogut tenir”, comenta el regidor d'Esports, Álvaro Ferrer, en aquest sentit. “Vam apostar per aquest esdeveniment perquè ens ho va demanar el club de futbol sala de la nostra ciutat. I continuarem endavant, tant si com no. És igual si són vuit equips, dotze o setze”, afegeix. Per la seva banda, Dani Vives lamenta els fets, com no podia ser d'una altra manera, i es mostra “dolgut” amb el consistori de la capital del Vallès Oriental perquè considera que no ha donat prou suport a la federació catalana.

La clau del conflicte

A demanda de l'AMF, les federacions basca, francesa i catalana van crear fa uns mesos l'European Futsal Association (EFA), amb la voluntat d'aplegar les diferents federacions nacionals de futsal independent. Juanjo Bernal, president de l'associació basca, va ser escollit president. Però les federacions dels principals països del continent no en van voler formar part. És més, a instàncies de la federació italiana, van decidir refundar l'antiga Unió Europea de Futbol Sala. El mes de març passat, en un congrés que va tenir lloc a Novara, els mandataris de l'AMF van decidir crear la Unió Europea Occidental de Futbol Sala. “Per la responsabilitat que tinc amb el país i amb el futsal, haig d'anar cap a on diu la màxima organització mundial”, explica Dani Vives a aquest diari per justificar la seva decisió d'abandonar l'EFA, cosa que va succeir el 4 d'abril. Juanjo Bernal va optar per tot el contrari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)