Tennis

Tennis

Torneig de Montecarlo

Ramos s'aferra al somni

El mataroní remunta contra el croat Marin Cilic –6-2, 6-7 (5) i 6-2– en el tercer acte quan perdia per 0-2, com va fer dijous amb Murray, i avui s'enfronta al francès Lucas Pouille a Montecarlo en la seva primera semifinal d'un Masters 1000

El somni d'Albert Ramos (15) prossegueix a Montecarlo. El mataroní va tornar a donar ahir una lliçó d'esforç, de fe, d'abnegació i de tennis contra el croat Marin Cilic (5), el vuitè del món i campió de l'obert dels EUA el 2014, i s'ha plantat en les seves primeres semifinals d'un Masters 1000 tot consumant un salt qualitatiu. El seu rival serà el francès Lucas Pouille (11), que va vèncer l'uruguaià Pablo Cuevas (16) per 6-0, 3-6 i 7-5. S'han trobat dos cops: 1-1.

Ramos, que duia un 3-1 en contra davant del croat, va aferrar-se a la pista amb la punta dels dits en plena caiguda lliure en el tercer acte quan perdia per 0-2 rememorant la remuntada que havia protagonitzat el dia abans contra el monstre Andy Murray i es va imposar per 6-2, 6-7 (5) i 6-2 en dues hores i 32 minuts, curiosament la mateixa durada del duel contra el número 1. El català va saber fer el cor fort per sobreposar-se a l'ofuscació després d'haver cedit el segon set quan el dominava per 5-4 i servei. En el tie-break, a més, també va disposar d'un 5-3 favorable. Però el balcànic va respondre de manera contundent i va desplegar el seu millor tennis quan estava amb l'aigua al coll. El català es va veure obligat a aixoplugar-se amb paciència i esperar. Amb 0-2 en el tercer set i pilota de 0-3, Cilic va veure el partit guanyat i no va saber respondre quan Ramos va emergir majestuós amb un 6-0 a partir de la profunditat i els intercanvis llargs burxant sovint sobre el revés del seu oponent. El balcànic, amb molta classe, va connectar un major nombre de cops guanyadors, però la seva creu van ser els errors no forçats provocats per la consistència del maresmenc –57 per només 28–, que va llançat cap al Top 20 –és 24è–. Ramos va enllestir el primer set amb dos trencaments i quan duia el segon encarrilat amb un break amunt va arribar la fase de màxima exigència.

Djokovic, al carrer

Novak Djokovic (2) va entrar en escena en el tercer torn del dia a la central Rainier III i va sucumbir contra el belga David Goffin, que el va batre en la cinquena pilota de partit per 6-2, 3-6 i 7-5 i va furgar en la crisi existencial del balcànic. Goffin se les haurà amb el balear Rafa Nadal (4), que va haver d'arromangar-se contra l'argentí Diego Schwartzman (41è de l'ATP)–6-4 i 6-4– i presenta candidatura. L'argentí va esgarrapar un break en el primer joc, però Nadal va replicar amb dos trencaments (4-1), que van ser neutralitzats (4-4) de seguida per l'agressivitat del sud-americà. Nadal va reaccionar amb un 4-0 –6-4 i 2-0– però Schwartzman va intimidar: 2-4. El balear va optar llavors per un joc més directe –era de nit, la pista estava lenta i amb la seva dreta cargolada no feia mal– i va sumar els 12 últims punts.

Marc López, semifinalista

També jugarà les semifinals, però de dobles, el barceloní Marc López, que, al costat de Feliciano López (7), va vèncer el polonès Kubot i el brasiler Melo (4) per 6-4 i 6-2. Els rivals seran els francesos Herbert-Mahut (2), que van ser els botxins del català Marcel Granollers i el croat Ivan Dodig: 3-6, 6-4 i 10-6.

L'ALTRE DUEL

Per la part de baix del quadre, Goffin, botxí de Djokovic, jugarà contra Nadal

EL PROTAGONISTA

Contra Murray vaig jugar malament el primer set, bé el segon i vaig començar malament el tercer. Contra Cilic he jugat bé
He fet un joc ordenat i les coses han anat de manera correcta. Perdre el ‘tie-break' m'ha afectat però després m'he deixat anar
En general, mai no he pensat en el triomf contra Murray. Guanyés o perdés, he fet el partit que tocava
Albert Ramos

La central es dirà Rafa Nadal

La pista central del RCT Barcelona es dirà Rafa Nadal, segons l'acord rubricat dijous en l'assemblea extraordinària del club organitzador del Barcelona Open Banc Sabadell Trofeu Comte de Godó, que arrenca avui amb la disputa de la prèvia, en la qual jugaran amb els catalans Jordi Samper i Oriol Roca. Nadal és jugador de l'entitat i ha guanyat el torneig nou vegades. El sorteig del quadre es farà avui a les 12 del migdia al fan corner i, per primera vegada, es podrà seguir per streaming al web oficial. Un dels gran favorits amb el permís de Nadal és el japonès Kei Nishikori, que ahir es va entrenar durant una hora a la pista 18. L'asiàtic i ha jugat les tres últimes finals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)