Tennis

tennis

masters 1000 de montecarlo

Déu desperta Ramos

Nadal, sublim, venç el mataroní per 6-1 i 6-3 en la final del Masters 1.000 de Montecarlo, supera el rècord de Vilas amb 50 títols sobre argila i és el primer que guanya deu vegades un torneig. El català serà avui top 20 (19è) per primer cop

El mataroní Albert Ramos (15) es va haver de rendir ahir a l'evidència davant l'allau de joc del manacorí Rafa Nadal (4) en la final de parla catalana del Masters 1.000 de Montecarlo –6-1 i 6-3 en una hora i 15 minuts–, un duel històric que rellança el balear a l'Olimp del tennis mundial. Agressiu i alhora rocós, Nadal va reiterar que sobre terra batuda és únic i esdevé el primer tennista que guanya un mateix torneig ATP deu vegades. Amb 50 títols en la superfície, a més, supera el registre del mític argentí Guillermo Vilas. Nadal tindrà una segona oportunitat de sumar deu títols aquesta setmana en el Barcelona Open Banc Sabadell, en el qual defensa títol. Roland Garros és a l'horitzó.

El català, limitat pel desgast acumulat i que en el segon set va tenir molèsties en la cuixa dreta, va començar nerviós el duel més important de la seva carrera. El mallorquí, experimentat –14 títols de Grand Slam i 29 de Masters 1.000 en 44 finals–, el va atropellar desfermat recitant un monòleg en el primer set. De fet, en el segon joc, Ramos ja va haver de salvar un 0-40 al servei. En el segon acte, el maresmenc, més relaxat, va apujar el seu nivell, però, sempre amb l'aigua al coll, mai no va disposar de cap pilota de break. Es va agenollar contra un monstre que no el va deixar ni respirar. Les estadístiques no enganyen. Nadal va segellar quatre breaks (4/11) i va cometre un nombre menor d'errors no forçats –13 per 25–. També va connectar més cops guanyadors: 21 per 9. Ramos havia fet bandera de la consistència, però Nadal li va minimitzar la virtut i el va induir a la precipitació. Malgrat tot, el català va obligar el mallorquí a rendir al màxim nivell en el segon acte millorant el seu servei, buscant canvis de ritme i jugant amb més agressivitat. La resposta de Nadal va ser sublim. La derrota, clara, no entela el gran torneig de Ramos, que havia superat el número 1 Andy Murray i un top ten com Marin Cilic i que avui serà top 20 (19è) per primera vegada.

Un altre català, Marc López, i el seu company, el toledà Feliciano López (7), no van poder frenar en la final de dobles l'embranzida de l'indi Rohan Bopanna i de l'uruguaià Pablo Cuevas, i van perdre per 6-3, 3-6 i 10-4.

Nadal és un dels millors tennistes de la història. Serà difícil que algú pugui repetir la gesta que ha fet aquí
Albert Ramos
No he guanyat, però dilluns passat no podia ni imaginar que seria aquí, jugant la final contra un gran campió com Rafa Nadal
Mai havia ni somiat obtenir deu títols aquí a Montecarlo. Dono gràcies a la vida per haver-me'n donat l'oportunitat
Rafa Nadal

Montañés anuncia que es retira en el Barcelona Open Banc Sabadell

Albert Montañés va anunciar ahir que es retira enguany als 36 anys després d'una prolífica carrera. El tennista de Sant Carles de la Ràpita és professional des del 1999 i ha bastit una trajectòria meritòria, en què destaquen sis títols ATP en onze finals: cinc sobre terra, la seva gran especialitat, i un altre en pista dura a Stuttgart. Sobresurt en la seva trajectòria el triomf contra Roger Federer en les semifinals d'Estoril del 2010 –en la imatge–. Aquell mateix any es va enlairar fins al lloc 22è, el seu millor rànquing. Montañés és el 254è de l'ATP, ha accedit al quadre del Godó amb una invitació i avui s'enfrontarà a Guillermo García López. “Aquest serà el meu últim Godó. És un escenari i un moment immillorable per posar fi a la meva carrera. Fa molts anys que viatjo i arriba el moment ideal de començar una nova vida. Tot el que havia de donar ja ho he donat”, va explicar emocionat el rapitenc. També va agrair a la seva família, companys i entrenadors el “suport incondicional” i va tenir una menció especial per al seu entrenador actual, Pere Icart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)