Waterpolo

Waterpolo

Eurolliga femenina

La dificultat de reeditar l'èxit

Waterpolo. L'Astralpool Sabadell ha guanyat quatre de les últimes sis edicions de l'Eurolliga i a partir de divendres defensarà el tron a Kirixi. Debutarà en les semifinals contra l'Olympiacòs

Avui, l'expedició de l'Astralpool Sabadell ha matinat de valent per desplaçar-se a Kirixi, l'escenari on a partir de divendres defensarà el tron continental i intentarà aixecar la cinquena copa d'Europa de la història. A quarts de quatre de la matinada ha iniciat el periple cap a la localitat russa, igual que ho ha fet La Sirena Mataró, que també participa en la competició. La final a quatre suposarà l'últim esforç per a les vallesanes que des de la pretemporada, fa més de vuit mesos, es preparen, especialment, per renovar el domini continental, sense descuidar les competicions estatals. Una dura rutina que s'ha repetit les últimes temporades des que es va convertir en el millor club europeu el 2011 i que li ha servit per guanyar tres de les últimes finals. Un balanç que l'ha conduït a la llegenda.

Aquestes pàgines daurades s'han escrit a còpia de sacrifici físic i un bon treball mental per evitar que la motivació s'apagui. Arribar a dalt és difícil, però mantenir-s'hi més, diu el tòpic. Per això, els directors de l'orquestra vallesana exigeixen el màxim a les artistes per no desafinar el dia assenyalat. “Un dels principis bàsics de l'entrenament és la variació i així ho fem perquè no s'avorreixin”, explica l'entrenador, Nani Guiu.

En una de les setmanes més dures del curs, els entrenaments poden abastar unes vint hores setmanals: doble sessió el dilluns, al matí un circuit de resistència, una sessió de natació llarga i intensa i a la tarda un circuit integrat, de cames o variat i treballar la tècnica; dimarts, una doble sessió força semblant al gimnàs i a la piscina i a la tarda un partit d'entrenament; dimecres, una única sessió matinal que pot combinar exercicis en sec i a l'aigua, “una activitat que odien perquè és molt dura”, reconeix Guiu; dijous, una nova doble sessió que alterna entrenament dur a l'aigua amb exercicis de transició o jugades de superioritat i a la tarda un partit amistós amb un equip masculí; divendres, treball de potència i velocitat i a la tarda tàctic. Dissabte partit i diumenge descans. “Tot es planifica per arribar bé als moments clau. Les jugadores confien que nosaltres fem la feina perquè elles hi arribin bé i això, la confiança, és vital”, admet Guiu.

Tot i les hores i hores d'exercicis, el que es fa més feixuc i pesat és l'espera, com explica la portera Laura Ester: “El que més costa és treballar, treballar i veure que encara queda molt. Fins al gener no vam jugar la primera fase, al cap d'un mes els quarts i ara un mes més tard la final a quatre. T'entrenes i t'entrenes i no arriba mai el dia.” La capitana, Olga Domènech, coincideix amb la portera: “Arribar a la final a quatre i guanyar és el màxim objectiu del començament de temporada. Cada any intentem enfocar-ho com una nova experiència per donar-li el valor real que té. Encara que n'haguem guanyat quatre, cada copa és diferent i un repte. Guanyar és la recompensa a tot el sacrifici de tot l'any i la constatació que has treballat bé.”

Però a part d'arribar en un moment òptim també s'han de preparar per sorprendre adversaris com l'Olympiacòs grec, el contrincant en les semifinals, divendres. “Cada vegada els rivals ens coneixen més i tenen ganes de guanyar-nos. Hem jugat quatre copes en sis anys i el que ningú vol és que tornem a guanyar. Hem d'innovar i canviar coses en defensa i atac”, considera Ester. “Ens coneixem molt amb els rivals i cada cop és més difícil”, afegeix Domènec.

ELS PROTAGONISTES

Un dels principis de l'entrenament és la variació. Les jugadores confien que fem la feina perquè arribin bé
Nani Guiu
Entrenador cns
Arribar a la final a quatre i guanyar és el màxim objectiu del començament de temporada. Cada cop és més difícil
O. Domènech
capitana cns
El que més costa és treballar, treballar i veure que encara queda molt. Ningú vol que tornem a guanyar la copa
Laura Ester
Portera cns
23
abril del 2011
les vallesanes van guanyar la primera copa d'Europa i després n'han afegit tres més al palmarès, l'última el 2016.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)