Esports de muntanya

Ferran Latorre, primer català que fa els 14 vuit mils

Alpinisme. L’alpinista català ha confirmat aquest matí que ha fet cim a l’Everest (8.848 m) en el seu setè intent

Ferran Latorre ha confirmat aquest matí que ha fet el cim de l’Everest (8.848 m), l’únic que li restava per convertir-se en el primer català que completa els 14 vuit mils. Els tretze primers els havia completat sense fer ús d’oxigen artificial, però a l’Everest n’ha fet servir en els últims metres, com ell mateix ha reconegut. Després de la gesta l’alpinista osonenc ha fet una primera valoració a Catalunya Ràdio. “Estic encara a vuit mil metres; aquí estàs mig mort, mig viu, però estic molt emocionat.”

Latorre havia arribat ahir al camp 4 de l’E verest (7.900 m) i ell mateix va anunciar l’inici de l’atac al costat del francès Yannick Graziani, l’austríac Hans Wenzl i el xerpa Sange. Latorre hauria fet el cim de matinada, cap a 1/4 de 5 hora catalana, tot i que la confirmació oficial no ha arribat fins aquest matí.

Aquest era el setè intent de Latorre de fer el cim de l’Everest. Amb l’èxit el català culmina el projecte Cat14x8000 que va començar el 1999 a l’Annapurna (8.091 m). L’any passat va fer al Makalu (8.481 m) i al Nanga Parbat (8.126) el seu 12è i 13è vuit mil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)