Esports de muntanya

alpinisme

Rebuda eufòrica a Latorre després de fer l’Everest

Alpinisme. L’alpinista osonenc va arribar ahir a l’aeroport del Prat, on va ser rebut per la seva família, aficionats i entitats de les quals forma part

Ferran Latorre va arribar ahir a Catalunya després d’escalar l’Everest (8.848 m) i convertir-se en el primer alpinista català que escala tots els cims de més de vuit mil metres. L’osonenc va ser rebut a l’aeroport del Prat per la seva família, però també per desenes d’aficionats i amics i els representants de les entitats que li donen suport. La Unió Excursionista de Vic li va regalar un ram de catorze roses amb el nom de cada un dels vuitmils que ha escalat. Tampoc no es van perdre la seva arribada els castellers de Vilafranca, colla de la qual forma part Latorre, i van fer un pilar de tres com a benvinguda a l’alpinista. Latorre ha acabat el repte d’escalar tots els vuitmils, per bé que no tots sense oxigen embotellat, ja que a l’Everest en va fer servir en els últims metres. L’alpinista de Vic ha tingut el suport en les seves últimes expedicions de CaixaBank i Gaes, a més d’altres empreses. L’Obra Social La Caixa també ha col·laborat en l’expedició a l’Everest amb el patrocini d’un estudi per analitzar l’impacte genètic, fisiològic i biomèdic de la falta d’oxigen. L’han dut a terme l’hospital de la Sant Creu i Sant Pau i l’hospital Germans Trias i Pujol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)