Futbol sala

Els penals fan justícia

Una relliscada d’Andresito en el segon llançament de la tanda aplana el triomf d’un Barça seriós que jugarà la final de la lliga amb l’Inter

Amb la victòria a Múrcia, els blaugrana segellen l’accés a la UEFA Futsal Cup

EL POZO 2 (1) BARÇA 2 (3)

EL POZO MÚRCIA:Fabio, Bebe, Miguelín, Álex i Raúl Campos –cinc inicial–, Andresito, Fernando, Marinovic, Matteus i Pito.FC BARCELONA LASSA:Juanjo, Aicardo, Dyego, Sergio Lozano i Ferrão –cinc inicial–, Marc Tolrà, João Batista, Roger, Rafa López, Adolfo, Joselito i Paco Sedano (porter suplent).GOLS:0-1 (17’) Ferrão. 1-1 (21’) Fernando. 2-1 (22’) Miguelín. 2-2 (33’) Dyego.ÀRBITRE:Delgado i Rabadán.PÚBLIC:més de 6.000 persones.

El vestidor del Barça Lassa es mereixia una alegria. Després d’una temporada convulsa farcida de lesions, contratemps i patacades, els homes que dirigeix Andreu Plaza necessitaven un triomf balsàmic i omplir-se d’arguments per rebatre les males llengües que ja auguren una tercera temporada consecutiva en blanc per a la secció. S’hauran d’esperar a posar la creu al jove conjunt blaugrana, que ahir va fer una demostració de força i maduresa per guanyar El Pozo, en els penals, en el tercer i definitiu partit de les semifinals de la lliga. A més, l’accés a la final de la lliga també assegura al Barça un lloc en la propera UEFA Futsal Cup, la màxima competició continental.

El Barça va tenir una inestimable ajuda per guanyar. La sort, que durant tot el curs s’havia aliat amb els rivals, va somriure als blaugrana, que van veure com Andresito, un dels jugadors més talentosos de la plantilla murciana, va relliscar en el segon llançament i va deixar lliure el camí cap a la final per al Barça. Abans, però, els catalans havien suat de valent per mantenir el potencial d’El Pozo a ratlla. El magnífic treball defensiu dels catalans va permetre arribar a la mitja part amb la porteria a zero. I això que els àrbitres van expulsar el porter blaugrana Juanjo per unes mans fora l’àrea. Paco Sedano va aturar el doble penal posterior –abans El Pozo n’havia llançat un a fora– en el preludi d’un període de dos minuts en què el Barça va jugar amb un home menys. El triangle que van formar Aicardo, Adolfo i Rafa López va aconseguir refusar totes les ocasions murcianes en un magnífic desplegament d’habilitats defensives. El premi per al Barça va arribar en forma de gol de Ferrão abans del descans. El brasiler va culminar un contraatac amb un xut potent que va superar el porter murcià Fabio.

Resposta murciana

Tot just començar la segona part, El Pozo va capgirar el resultat en un tancar i obrir d’ulls. Un xut des del seu camp de Fernando va sorprendre Paco Sedano, que estava avançat. I Miguelito, només uns segons més tard, va tornar a marcar amb una canonada ajustada a la base del pal.

Els dos gols van fer mal al Barça, que va trigar molt a reaccionar. De mica en mica, amb possessions més llargues i tancant bé totes les accions defensives, els blaugrana van recuperar l’alè i van anar guanyant terreny a El Pozo. Fruit d’aquesta millora, Dyego va empatar i va tornar a conduir el Barça quan més ho necessitava. La rèplica de Raúl Campos al travesser hauria pogut decantar l’eliminatòria, com el xut a la creueta de Ferrão en la segona part de la pròrroga.

No va ser així, i la loteria dels penals, gràcies també a la inestimable ajuda d’Andresito que va relliscar en el seu llançament, va ser justa i va premiar un Barça que havia fet uns 46 minuts molt seriosos i havia merescut el bitllet per a la final de la lliga. Es va fer justícia.

LES REACCIONS

No ens hem descompost gaire amb els dos gols d’El Pozo, i això ha estat clau per guanyar
Andreu Plaza
entrenador del Barça lassa
Fa temps que la secció mirava de tornar a Europa, però ara no ens aturem i volem la lliga
Roger Serrano
jugador del barça lassa

La final, al millor de cinc partits

En la reedició de la final de la lliga de la temporada passada, el Barça i l’Inter es veuran les cares en un emparellament al millor de cinc partits. Aleshores, els madrilenys van superar el conjunt blaugrana amb quatre partits, i allò va suposar el final del cicle de Marc Carmona al capdavant de la secció de futbol sala. També es van acomiadar del club jugadors del nivell de Wilde, de Lin, de Gabriel, de Saad i de Cristian, que havien suposat pals de pallers de l’època més llorejada de la secció. Un any més tard, però, les coses han canviat moltíssim, i el Barça i l’Inter han canviat moltes peces respecte a aquella final. El primer (dijous, 21.30 h) i el segon (dissabte, 13.15 h) assalt seran a Madrid, mentre que el tercer (dijous 15, 21.30 h) i el quart (dissabte 17. 20 h) seran al Palau. El definitiu tornarà a Madrid (dilluns 19, 21.30 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)