Futbol sala

Futbol sala

Comença el duel de colossos

Futbol sala. El Barça visitarà avui (21.30 h, Esport 3) la pista de l’Inter en el primer partit d’una final al millor de cinc en què es veuran les cares dos conjunts en moments de forma magnífics

Pocs partits tenen l’aura i l’espectacularitat dels Barça Lassa-Movistar Inter. La final de la lliga ens en regalarà tres racions, com a mínim, en els pròxims dies perquè els dos conjunts es veuran les cares en la reedició del desenllaç de la temporada passada. Aleshores, la moneda va caure de la banda dels madrilenys, que van guanyar el títol al quart partit. “Serà molt atractiu per a l’aficionat. Partits amb jugadors de talent als dos bàndols, equips tàcticament molt madurs i molta intensitat”, analitza Andreu Plaza, el tècnic blaugrana, que aspira al primer títol de lliga en la primera temporada al primer equip del Barça.

Avui (21.30 h, Esport 3), a Torrejón de Ardoz, madrilenys i catalans obren foc en el primer assalt de la final. Els blaugrana, que arriben a la cita després d’haver fet fora El Pozo en una eliminatòria duríssima, tenen la moral pels núvols. “No firmo guanyar un dels dos partits a Madrid en els dos primers duels de la final. Estem en un moment de forma bestial i no renunciem a res”, diu, ambiciós, el capità, Paco Sedano, que avui serà titular sota els pals de la porteria blaugrana. “El Paco ha estat molt formal”, replica l’entrenador blaugrana somrient. “El que és clar és que el primer partit marca molt el camí de l’eliminatòria. Així ho hem transmès al vestidor i esperem que l’equip no pensi que ho ha fet tot per haver assolit la final i el bitllet per a la UEFA Futsal Cup de la temporada vinent”, hi afegeix el tècnic, conscient que sortir sense la tensió necessària pot ser definitiu contra un conjunt farcit de talent individual com l’Inter.

“M’agrada molt Ricardinho, és un jugador excepcional. Però tenen moltes més individualitats; Rafael, Rivillos... Fan molt bé el joc de quatre. Són molt bons”, explica l’imaginatiu Roger Serrano. “Allà ningú abaixa el nivell quan entra a pista”, hi afegeix Paco Sedano, que considera que l’equip està alliberat després d’haver aconseguit la classificació per a Europa. “Els dos equips tenim alguns objectius assolits. Ells ja són campions d’Europa i nosaltres ja tenim el bitllet per a la UEFA Futsal Cup de l’any que ve. Estem alliberats i això farà que hi hagi menys tensió i juguem amb menys pressió que a les semifinals”, hi afegeix Andreu Plaza.

Precedents favorables

En la final de la temporada passada, l’Inter va ficar-se a la butxaca el títol de lliga en el quart partit disputat al Palau. Però les coses han canviat molt; allò va suposar un fi de cicle de la secció i l’inici de l’etapa d’Andreu Plaza. I en els dos partits en què s’han enfrontat els dos conjunts en la lliga regular, el Barça s’ha imposat. “Ens ha anat bé per reafirmar-nos i saber que els podem guanyar tant a casa com a fora”, comenta Dyego, l’home més en forma del Barça. Al Palau Blaugrana els homes d’Andreu Plaza van atropellar els madrilenys per 6-3 i a Torrejón es van imposar per 3-4. “Seran partits més igualats perquè els resultats són molt transcendents. Però ens serveixen per agafar pistes”, considera el tècnic, que només té la baixa del porter Juanjo i de Rómulo, que ja no forma part de la plantilla. Jesús Herrero, que va ser expulsat en les semifinals, tampoc hi serà, en un Inter que arriba descansat físicament després de superar la seva eliminatòria per la via ràpida. “A aquestes altures ja no es nota el físic. Les cames van soles perquè t’hi jugues molt”, conclou Plaza. Dos colossos en un magnífic estat de forma es trobaran en la gran final.

LES REACCIONS

Serà una final menys tensa que les semifinals. Els dos equips arribem alliberats
Andreu Plaza
entrenador del Barça

PRECEDENT

El Barça i l’Inter es van enfrontar en la final de la lliga passada. Es van imposar els madrilenys
Hem demostrat que el factor camp és relatiu. No signem l’1-1 en els dos partits a Madrid
Paco Sedano
capità del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)