Futbol sala

futbol sala

final de la lliga

El Barça fa girar la truita

Futbol sala. El club blaugrana supera l’Inter Movistar a Torrejón gràcies a la tanda dels penals, s’adjudica el primer punt de la final de la lliga i recupera el factor pista en l’eliminatòria

INTER 2 (1) Barça 2 (3)

MOVISTAR INTER:Álex, Carlos Ortiz, Ricardinho, Rivillos i Rafael –cinc inicial– Gadeia, Taffy, Lolo, Daniel, Darlan, Borja i Pola.FC BARCELONA LASSA:Paco Sedano, Aicardo, Sergio Lozano, Dyego i Ferrão –cinc inicial– Marc Tolrà, Roger, Adolfo, João, Joselito i Rafa López.GOLS:0-1 (9’) Rafa López. 0-2 (22’) Dyego. 1-2 (30’) Daniel. 2-2 (39’) Rivillos.ÀRBITRE:Díaz i Garcia. Van expulsar el local Darlan.

El Barça va capgirar ahir la final de la lliga. Els blaugrana, que partien amb el factor camp en contra, van superar a domicili l’Inter en la tanda de penals i es va adjudicar el primer punt de l’eliminatòria. Primer cop de puny sobre la taula d’un Barça que va fer un duel molt seriós que podria haver sentenciat sense la necessitat de la pròrroga i els penals. Al final, bones notícies per als blaugrana que demà, també a Torrejón, tornaran a intentar assaltar el feu madrileny.

Va tenir una etapa de tempteig i respecte al primer temps. Només Paco Sedano, heroi ahir, va haver d’exprimir-se en els primers cinc minuts de partit. Eren les primeres del repertori que va oferir el porter del Barça. L’Inter trepitjava camp rival però el Barça es va trobar còmode en aquest rol durant el primer temps. I tan bé es va trobar el conjunt blaugrana sobre el terreny de joc que Rafa López, aprofitant un xut de Sergio Lozano al segon pal, va obrir el marcador. La resposta madrilenya la van protagonitzar Darlan i Ricardinho, que van fer lluir un Sedano estel·lar. Els madrilenys no es van mostrar inspirats de cara a porteria, mentre que el Barça guanyava confiança defensiva acció rere acció. Els blaugrana, que van saber desconnectar el brillant joc de quatre dels madrilenys, només van acabar patint alguna angúnia en l’intercanvi de cops que es va produir a les acaballes del primer temps.

En la represa, la tònica va variar poc perquè el Barça va seguir sentint-se còmode a la defensiva. Els homes d’Andreu Plaza arribaven sempre frescos a les ajudes, contundents al tall i expeditius en els un contra un davant les genialitats dels astres madrilenys. I quan la va tenir el Barça, la va ficar. Dyego, de falta, va eixamplar les distàncies en el marcador aprofitant l’únic error del porter Álex en la nit d’ahir. El Barça somreia i aprofitava el mareig de l’Inter, a qui li va costar molt reaccionar al 0-2.

L’Inter torna a escena

Els madrilenys van estar uns minuts desdibuixats però, poc a poc, van recuperar l’alè. I es va tornar a ficar en el partit gràcies al gol de Daniel en l’equador del segon temps a la sortida d’un córner. Va ser una espurna en un bidó de gasolina el gol del brasiler perquè el públic va ressuscitar de nou per presenciar el ressorgir del seu equip. La pressió asfixiant dels locals va exigir moltíssim un Barça que va tenir l’opció de sentenciar a les acaballes; en dues accions gairebé consecutives, Darlan va veure dues grogues seguides i els catalans van disposar de dos minuts de superioritat. L’Inter, farcit de gats vells, va saber gestionar els moments d’angúnia i, per més inri, va aconseguir treure-li la cinquena falta als blaugrana. Tenia 1.20 per intentar empatar el partit l’Inter i ho va aconseguir Rivillos en el darrer sospir.

Sempre Sedano

En la pròrroga, els madrilenys van seguir duent la batuta del duel. Tot i el gol, el Barça no li va perdre la cara al partit. Tampoc ho va fer Paco Sedano, excels durant el partit i superlatiu quan el seu equip més el va necessitar. El porter de Móstoles va aturar-li un doble penal a Ricardinho en la primera part de la pròrroga i va aturar diverses ocasions més als jugadors locals. Tampoc va fallar Paco Sedano en els decisius penals. Li va endevinar la trajectòria del xut a Daniel en el primer llançament i va veure de ben a prop com Aicardo, Sergio Lozano i Ferrão repetien l’efectivitat de la gesta assolida a Múrcia en les semifinals i feien sumar al Barça el primer punt de la final.