Més esport

Poden decidir dues seus alhora

Olimpisme. L’executiva del COI va aprovar presentar a l’assemblea que es puguin escollir les seus dels Jocs Olímpics del 2024 i 2028 al mateix temps entre les candidates, París i Los Angeles

L’executiva del Comitè Olímpic Internacional (COI) va aprovar presentar a l’assemblea de l’organisme olímpic, que s’ha de fer l’11 i 12 de juliol a Lausana, l’elecció a la vegada de les seus dels Jocs del 2024 i 2028. París i Los Angeles són les candidates que van quedar –després de la renúncia de diverses seus– per als Jocs del 2024 i ara es repartiran les dues edicions. El president del COI, Thomas Bach, va manifestar: “El grup de treball considera que la coincidència de dos grans ciutats, dos grans països, dues candidatures entusiastes que promouen l’esperit olímpic, és una oportunitat d’or per als Jocs i per al COI.” Bachs va afirmar que no s’havia negociat amb les ciutats el repartiment de les dues edicions, però que sí que hi havia hagut conversacions. El president del COI també va dir que si una ciutat es compromet a llarg termini, per al 2028, el COI també ho farà, i això es veurà reflectit en els contractes, tot i que no serà una recompensa.

París sempre ha dit que únicament aspira als Jocs del 2024, ja que en el seu projecte la vila olímpica es transformarà en habitatge social, i això no pot esperar quatre anys. Los Angeles sembla més predisposada a esperar. La possibilitat de fer una doble designació el mes de setembre va començar a prendre forma a principis d’any, quan el COI va veure amb preocupació que hi havia tan poques candidates. Així es podia assegurar dues grans ciutats per a les properes edicions i replantejar la forma i les condicions per al futur. Segons Bachs, a les dues ciutats aspirants se’ls presenta: “Una situació envejable de guanyar o guanyar. Cap corre el risc de perdre l’elecció.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)