Tennis

Tennis

Tamayo proposa l’alternativa al servei dels clubs

Tennis. Units pel Tennis Català representa l’opció renovadora en les eleccions a la federació catalana

Acostar la federació als clubs i oferir-los un servei integral, les 24 hores del dia. Aquesta és una de les principals promeses que fa la candidatura a la Federació Catalana de Tennis (FCT)de Jordi Tamayo Dewinne (Barcelona, 7 de febrer de 1981). “La federació s’ha allunyat dels clubs i s’han tancat les portes de moltes institucions”, assegura aquest advocat, que, al costat d’un equip de professionals provinents del món de l’empresa i de l’esport, demà dilluns s’enfrontarà a les urnes amb qui ha estat el president els darrers cinc anys, Joan Navarro, en unes votacions que es preveuen molt igualades. “La federació ha de ser capaç d’adaptar-se als diferents models de club. Cada territori té les seves necessitats i, d’ altra banda, hi ha clubs grans, petits i mitjans. A més, hi ha dos tipus de gestors en els clubs: els que són propers a les noves tecnologies, normalment més joves, i els que no ho són, més grans. Cal que la federació s’adapti a tot això i que no sigui tan burocràtica”, argumenta.

Si es converteix en el nou president de la FCT, Tamayo situarà una persona al servei dels clubs catalans permanentment. “Serà algú que quan rebi qualsevol inquietud sigui capaç de respondre en un termini màxim de 72 hores. Ja l’hem escollit, però no podem anunciar qui és”, explica. Un altre dels compromisos de l’aspirant és el de l’assessorament financer als clubs, per tal d’optimitzar la seva gestió. En aquest sentit, Jordi Tamayo proposa que la federació funcioni com a central de compres per tal d’abaratir els costos dels materials que necessiten habitualment els clubs (roba esportiva, productes químics per a les piscines, terra batuda…). D’altra banda, Units pel Tennis Català pretén popularitzar aquest esport i augmentar el nombre de llicències intensificant el vincle amb les escoles i creant una llicència amateur.

L’aspirant a la presidència no dissimula les bones sensacions que té abans de la jornada electoral de demà. “Serà una votació molt igualada, sí, però rebem uns inputs molt positius, noto que tenim molta gent al costat”, diu. Tamayo assegura també que ha trepitjat tot el territori català i que ha tingut una molt bona acollida. Un dels que li ha donat suport explícitament és el delegat de la federació a Girona, Joan Pruna. Sigui com sigui, l’enfrontament electoral entre Tamayo i Navarro es decidirà, com en les darreres eleccions, per un marge molt curt. La millor prova són els avals validats per la junta electoral a un i altre candidat: 89, de 118 presentats, a l’actual president, i 84, de 120 presentats, a l’aspirant.

EL CANDIDAT

La federació no ha de ser tan burocràtica i s’ha d’adaptar als diferents models de club i als diferents tipus de dirigents
Serà una votació molt igualada, però tenim unes sensacions molt bones, noto que tenim molta gent al costat

Molt crític amb la gestió econòmica de Navarro

“Reconec l’esforç que han fet, però no estic d’acord amb la manera com han actuat”, respon Jordi Tamayo quan se li pregunta per la difícil gestió econòmica que ha hagut d’afrontar la junta de Joan Navarro els darrers cinc anys. “Han treballat a curt termini, però la solució no era tirar el deute endavant. Hauria estat bé si haguessin previst d’augmentar els ingressos d’explotació”, etziba. “El nombre de llicències s’ha reduït de 41.000 a 27.000, hi ha hagut una davallada de patrocinis i hem passat d’ingressar quasi mig milió d’euros en aquest concepte a ingressar-ne només 80.000”, hi afegeix. I continua: “Teníem quatre instal·lacions. Sant Joan Despí es va regalar a la federació espanyola, l’Hospitalet es va vendre rebent un pagaré sense fons, Cornellà és deficitària i a Vall d’Hebron hem de renovar la concessió”. Finalment, Tamayo es fixa en la reducció de personal en la FCT. “Els expedients de regulació han estat traumàtics. I s’ha passat de 240 a 108 treballadors, però la reducció de la despesa de personal només ha estat del 24%”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)