Ciclisme

Fuglsang, l’heroi del Dauphiné

Ciclisme. En una etapa amb atacs de tots els favorits, el danès sorprèn, guanya l’etapa i s’adjudica la general

El danès Jakob Fuglsang (Astana) va protagonitzar una exhibició memorable per acabar-se adjudicant la general del Dauphiné en una jornada final que costarà d’oblidar. En una etapa curta i exclusiva d’Albertville fins al Paleau de Slaison (115 km), el líder, Richie Porte (BMC), va ser atacat pràcticament des de l’inici per tots els seus rivals i en la batalla final per conservar el mallot li van faltar forces contra Fuglsang, que gràcies als deu segons de bonificació va obtenir, als 32 anys, el triomf més brillant del seu palmarès.

Fuglsang va fer en solitari i contra tots una pujada final apoteòsica. Els favorits de veritat van jugar a l’atac des del principi, però van fer aigües en els quilòmetres finals. Chris Froome (Sky), que va fer una gran aposta per deixar enrere Porte, va acabar cedint 1:15 en l’última pujada. Alejandro Valverde (Movistar), que va trencar la cursa a la Colombière al costat de Fabio Aru (Astana), va cedir 3:30 i Alberto Contador (Trek) encara ho va passar més malament i va perdre més de quatre minuts. L’irlandès Dan Martin (Quick Step), molt incisiu en el port final, es va guanyar un lloc en el podi.

La Colombière va ser un verdader assaig per al Tour. Froome, amb Michal Kwiatkowski al costat, va aconseguir deixar enrere Porte al costat d’altres favorits. L’australià, endarrerit, va resistir però va gastar massa forces. Ningú, ni Froome, comptava amb l’atac d’un desencadenat Fuglsang.

8a etapa
1r. J. Fuglsang (Astana) 3h26:20
2n. D. Martin (Quick-Step) a 0:12
3r. L. Meintjes (UAE) a 0:27
4t. E. Buchmann (Bora) a 0:44
5è. F. Aru (Astana) a 1:01
General
1r. J. Fuglsang (Astana) 29h05:54
2n. R. Porte (BMC) a 0:10
3r. D. Martin (Quick-Step) a 1:32
4t. C. Froome (Sky) a 1:33
5è. F. Aru (Astana)) a 1:37
6è. R. Bardet (AG2R) a 2:04
7è. E. Buchmann (Bora) a 2:32
8è. L. Meintjes (UAE) a 2:32
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)