Natació

barcelona 92

natació

Una jornada especial amb reminiscències olímpiques

Natació. Avui es retrà un homenatge als olímpics i paralímpics dels Jocs de Barcelona 92 amb motiu dels 25 anys de la cita esportiva catalana

Aquests dies a la piscina Pere Serrat hi ha una atmosfera olímpica. Per la presència d’esportistes com Mireia Belmonte, la primera campiona olímpica de la història de la natació catalana i amb un poder de convocatòria mediàtica en consonància amb els seus èxits, o de l’hongaresa Katinka Hosszú, que es va penjar tres medalles d’or i una de plata als Jocs de Rio.

Els inconfusibles logotips de Barcelona 92 situats a peu de piscina amb motiu dels 25 anys de la cita olímpica catalana també contribueixen a recordar l’espectacle esportiu més emblemàtic. En plena commemoració dels Jocs de Barcelona, aquesta tarda s’homenatjarà la selecció espanyola de natació que va competir a les piscines Bernat Picornell, en la qual destacava a bastament la presència de catalans. Hi seran Lourdes Becerra, Núria Castelló, Itziar Esparza, Joaquim Fernández, Sergi López, Sílvia Parera, Jorge Pérez, Elisenda Pérez, Cristina Rey, Sergi Roure i Carlos Ventosa. També s’espera la presència dels entrenadors Joan Fortuny i Dolors Jané. A continuació es viurà un altre moment olímpic especial amb el reconeixement als esportistes catalans que van aconseguir medalla als Jocs Paralímpics de Barcelona: Juan Carlos Castañé (4x50 estils i 100 braça), Tània Cerdà (4x100 estils), Jesús Iglésias (4x50 lliure, 4x50 estils, 50, 100 i 200 lliure i 50 papallona), Daniel Llambrich (400 lliure), Jordi Marí (100 braça), Sònia Guirado (50 esquena i 100 lliure), Laura Tramuns (100 papallona), Sílvia Vives (100 papallona i 4x100 estils), Pau Marc (100 lliure i 50 lliure), Ana Martín (100 braça) i Jordi Pascual (50 lliure).

Els esportistes discapacitats tancaran els actes d’homenatge abans de les finals A. Per primera vegada en el Ciutat de Barcelona s’ha inclòs una prova de 100 metres d’exhibició per a esportistes discapacitats. Els protagonistes que saltaran a la piscina seran alguns dels medallistes catalans que han obtingut medalla en algun dels últims Jocs Paralímpics. Ho faran la vallesana Sarai Gascón, amb cinc medalles de plata i una de bronze entre els Jocs de Pequín i els de Rio; Òscar Salguero, campió olímpic en 100 braça en la cita brasilera; José Antonio Marí, bronze en els 50 lliure a Londres 2012; Miguel Luque, campió olímpic a Sydney 2000 i Atenes 2004, a més d’acumular medalles de plata i bronze en una dilatada trajectòria esportiva, i Antonio Ponce i Marian Polo, que també van participar en els últims Jocs Paralímpics de Rio.

PARALÍMPICS

Medallistes i participants a Rio faran una exhibició abans de les finals

Una “reedició” de la final olímpica dels 100 m lliure

La final dels 100 m lliure femenins es perfila com un dels moments àlgids de la segona sessió del Ciutat de Barcelona. Si es compleixen les previsions i no hi ha incidències d’última hora, es podria viure una final amb cinc de les vuit nedadores que van disputar la final dels Jocs a Rio. Així que la piscina Pere Serrat tindrà el privilegi de reviure una minifinal olímpica o una anticipació del que podria ser la final al mundial de Budapest. Les protagonistes seran Penny Oleksiak, Sarah Sjöström, Bronte Campbell, Ranomi Kromowidjojo i Cate Campbell (foto). A Rio, la canadenca Oleksiak es va penjar la medalla de plata i la sueca Sjöström la de bronze, mentre que la victòria va ser per a la nedadora nord-americana Simone Manuel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)