Atletisme

Atletisme

Estela Garcia busca a Estocolm la mínima per al mundial

Atletisme. La vilanovina disputarà els 200 metres en la sisena reunió de la Diamond League

La vilanovina Estela Garcia (València Esports) buscarà la mínima per al mundial de Londres d’aquest estiu en la Bauhaus-Galán, la sisena reunió de la Lliga del Diamant, que es disputa avui a Estocolm. Estela Garcia correrà els 200 m, i intentarà aprofitar el seu bon moment de forma per baixar dels 23.10, que és la marca exigida per anar al mundial, o si més no fer una marca molt propera. Dissabte passat a Castelló la vilanovina, de 27 anys, va fer un gran registre de 23.18, a una sola centèsima de la marca personal que va aconseguir l’any passat, amb 23.17.

La Lliga del Diamant d’Estocolm és un dels esdeveniments esportius més seguits de Suècia i una de les proves més atractives del circuit. Es disputa a l’històric estadi olímpic, en què s’han batut 83 rècords mundials des de l’any 1912.

L’andalús Sebastián Martos competirà en els 3.000 m obstacles a la recerca d’una gran marca. Ja va fer la mínima per al mundial dimecres a Huelva (8:20.43) i vol aprofitar la presència dels kenyans Novhilas Kaptanui Bett, Bernard Nganga i Clement Kimutai Kemboi i el marroquí Soufiane El Bakkali, que té la segona millor marca mundial d’aquest any. El tercer representant de la federació espanyola serà Orlando Ortega en els 110 m tanques. El cubà nacionalitzat tindrà com a principal rival el campió mundial de Pequín, el rus Sergei Xubenkov, que corre com a independent en tenir permís de la IAAF.

També destaca la presència en el salt de llargada dels sud-africans Luvo Manyonga i Rushwal Samaai, que lideren el rànquing mundial amb 8,65 i 8.49, respectivament. En l’alçada femenina la russa Maria Lasitskene, que també competeix com a independent, és la favorita i l’única que aquesta temporada ha superat els dos metres. Ho ha fet en quatre ocasions, en què ha arribat als 2,04 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)