Futbol sala

futbol sala

barça

Caure amb orgull

El Barça mereix més en el cinquè i decisiu partit de la final, però perd la lliga contra l’Inter, guanyador de les darreres quatre edicions

Ricardinho va fer el 2-1 definitiu dos minuts abans del final amb una jugada meravellosa

inter 2 barça 1

MOVISTAR INTER:Jesús Herrero, Pola, Rafael Rato, Carlos Ortiz i Ricardinho –cinc inicial–; Rivillos, Daniel, Lolo, Gadeia i Humberto.FC BARCELONA:Paco Sedano, Aicardo, Rafa López, Dyego i Ferrão –cinc inicial–; Roger, Marc Tolrà, João Batista, Joselito i Adolfo.GOLS:1-0 (6’) Gadeia. 1-1 (36’) Roger Serrano. 2-1 (38’) Ricardinho.ÀRBITRE:Felipe i Urdanoz.

El Barça va perdre ahir la lliga a Torrejón de Ardoz en el cinquè partit de la final. Ho va fer amb el cap ben alt i en un partit en què va merèixer més després d’un segon temps molt bo en què només va fallar la punteria. Com ha passat en les darreres quatre temporades, l’Inter és campió, però en aquesta final ha fet la sensació que el rejovenit Barça ja li trepitja els talons. Té moltes coses a dir en el futur el projecte d’Andreu Plaza, que tot just tanca la primera temporada de vida.

Ahir, la posada en escena de l’Inter va ser més intensa que la d’un Barça erràtic. El conjunt blaugrana trobava poques escletxes en l’entramat defensiu madrileny. João, en la segona rotació, va tenir l’ocasió més clara per fer avançar els catalans, però el seu llançament va sortir massa creuat. La resposta immediata dels locals, però, va ser demolidora. Gadeia es va regirar a la perfecció davant Tolrà i va superar Paco Sedano amb una volea magistral. El gol va fer mal als blaugrana, que van patir minuts d’angoixa fins que van recuperar l’alè. Sedano va haver d’intervenir per mantenir els blaugrana dins la final. Sense ser un partit brillant del Barça en atac, Joselito i Dyego haurien pogut trobar el camí del gol, però els dos es van trobar amb un Jesús Herrero, el porter madrileny, incommensurable. Tot i haver de defensar amb les cinc faltes al seu compte, al Barça li va servir la pressió alta per generar algunes ocasions, però l’Inter va arribar al descans amb un avantatge mínim.

La segona part va tenir un altre color i un altre guió. Cruel pel desenllaç, però favorable a un Barça al qual només li va faltar la punteria. A poc a poc i amb bona lletra, els deixebles d’Andreu Plaza van anar madurant el seu atac estàtic. En defensa, els madrilenys ni inquietaven. Només una rematada al travesser d’Humberto va posar l’ai al cor als aficionats blaugrana.

Com un mitjó

Els darrers minuts de la final van ser frenètics. Joselito hauria pogut empatar el partit en un contraatac dirigit per João, però el gadità va pecar de poc contundent. També va tenir-ho a les seves cames Adolfo, però la seva rematada sense oposició va picar amb la fusta de la porteria madrilenya. El Barça mereixia el premi, i el va trobar amb una genialitat de Roger, que va fer l’empat després d’una jugada individual sensacional.

El jugador blaugrana havia posat molt alt el llistó, però, aleshores, el geni Ricardinho va decidir la final. Va encarar Ferrão, li va fer una sotana subtil i efectiva i va batre Sedano amb un xut ras. Una meravella que només està a l’abast del portuguès i que va servir perquè la final, igualadíssima, caigués de la banda madrilenya.

El Barça, que ho va intentar amb valentia i amb Dyego fent de porter jugador, no va ser capaç de respondre i va acabar caient amb orgull contra l’Inter, l’equip que ha guanyat les darreres quatre lligues.

Punt final amarg a un any molt complicat

Fa un any, el Barça Lassa també va perdre la lliga i davant del Movistar Inter. En aquell cas, però, els madrilenys van superar els catalans al Palau Blaugrana i aquella derrota va significar un punt i a part en el si de la secció. Va claudicar el projecte de Marc Carmona i amb ell van marxar jugadors de la talla de Wilde, de Lin, de Saad, de Cristian o de Gabriel. Va agafar el timó el gironí Andreu Plaza, fins aleshores tècnic del filial, i el vestidor es va omplir de cares noves. Roger Serrano, Joselito, João Batista, Adolfo, Juanjo, Rómulo i Quintela van integrar-se a la disciplina del primer equip en un any en què el cos tècnic va haver de fer mans i mànigues per conjuntar les peces. A més, el mundial de seleccions que es va disputar a Colòmbia el mes de setembre, va interrompre els plans. Per a més inri, les lesions han passat factura al vestidor. Sergio Lozano, cridat a ser el pal de paller de l’equip, es va trencar els lligaments encreuats i ha estat sis mesos de baixa. Rómulo, el fitxatge estrella, també va dir adéu a la temporada per una lesió al genoll. I Joselito, Aicardo, Juanjo, Ferrão i Bateria també han passat per la infermeria. Tot i això, contra els elements, el Barça ha tingut a la seva mà guanyar la lliga. La copa del Rei i la copa d’Espanya es van esvair a les primeres de canvi.