Waterpolo

Anni Espar torna amb un tresor de cada aventura

Waterpolo. La catalana ha guanyat les tres principals competicions mundials de clubs (la lliga australiana, la dels Estats Units i la copa d’Europa) i liderarà la selecció espanyola a Budapest

Anni Espar ha associat la passió per descobrir món i l’enorme qualitat dins de la piscina per treure’n el màxim profit. És feliç viatjant i desafiant constantment la zona de confort. Supera reptes com a forma de vida. Enguany ha afegit un nou guardó a la vitrina: la lliga australiana. El títol d’un dels tornejos més competitius del planeta llueix al costat de la copa d’Europa, que ha guanyat tres cops, i de la lliga universitària dels Estats Units, i la converteixen en l’única jugadora que ha aconseguit les tres competicions més importants a nivell de clubs.

A més, la gran de les germanes Espar ha tingut un paper protagonista. Si el 2013 en la final de la lliga universitària va marcar el gol de la victòria dels USC Trojans contra Stanford en la tercera pròrroga i després de més de 45 minuts de joc, enguany ha tornat a ser decisiva i va marcar dos gols en la final que va permetre als Sydney University Lions derrotar el Fremantle Marlins, en una final resolta en els penals (12-11). La barcelonina va fer una actuació extraordinària i va ser escollida per formar part de l’equip de les estrelles de la lliga. A més, els Lions van establir un rècord històric en acabar el curs imbatuts: 23 victòries i un empat.

Més enllà dels guardons i dels records, Espar torna més preparada: “Als Lions m’exigien més gol i responsabilitat. Havia de jugar tots el minuts. Ha estat un repte. Compartir vestidor amb un grup tan competitiu i amb jugadores de la selecció australiana m’ha donat nivell. Em tocava jugar de tot, i ara m’he adonat que faig moviments que abans no feia. Sempre he estat polivalent, però ara encara més. A més, poder entrar de doble boia a Austràlia, que són tan fortes, m’ha donat confiança per fer-ho aquí.”

Ara, però, aquest nou èxit és història i des de fa tres setmanes s’entrena durament amb la selecció espanyola preparant la cita mundialista del juliol a Budapest. Espar també ha viscut moments daurats a nivell de seleccions amb la medalla de plata en els Jocs de Londres i l’or en el mundial del Barcelona. Als 24 anys és una de les líders d’un combinat que no renuncia a res: “Hi arribem amb un equip jove i amb canvis. Crec que farem un bon paper. Tenim el nivell i les ganes per demostrar que podem estar a dalt.” Per bé que en els Jocs i en l’últim mundial van caure en els quarts de final, està convençuda que encara estan entre les millors del món: “Som conscients que tenim molt nivell i potencial, encara que els dos últims anys no ens han sortit els resultats que esperàvem.” Reconeix que s’hauran de sobreposar a absències importants, com la de la boia Maica Garcia, però que faran el possible perquè no es notin i, a més, podran jugar amb altres sistemes, amb dobles boies, que també els agrada i els prova.

Un nit en vetlla

Espar va viure l’última fase final de l’Eurolliga en la qual el seu club, el CN Sabadell, defensava el títol des de l’altra punta del món. “Estava de vacances. No l’anava a veure perquè no tenia gaire cobertura i era molt tard. Però estava nerviosa i no podia dormir. Al final vaig seguir les semifinals contra el Kirixi i quan guanyaven de quatre vaig pensar que era un bon moment per anar a dormir. Però em vaig esperar i no em podia creure que arribessin als penals. I al final, després de la derrota, no em vaig poder adormir fins a les cinc del matí perquè em va saber molt greu”, va explicar Espar. El curs que ve continuarà al Sabadell, abans del proper viatge, i tindrà la possibilitat de rescabalar-se.

LES FRASES

Faig moviments que abans no feia. Sempre he estat polivalent, però ara encara més
Anni Espar
jugadora internacional del cn sabadell
Anirem al mundial amb un equip jove i amb canvis. Crec que farem un bon paper. Tenim molt nivell
Anni Espar
jugadora internacional del cn sabadell

Una autèntica selecció catalana

Miki Oca treballa aquests dies al CAR amb disset jugadores catalanes més la madrilenya del CN Sabadell, Pili Peña, i al final haurà de reduir la llista a tretze per competir en el mundial de Budapest. El combinat s’ha rejovenit obligatòriament per les baixes de Maica Garcia, que aquest estiu ha decidit descansar, i les de Laura López i Roser Tarragó. Tres peces vitals els últims temps. Per això ha donat entrada a jugadores molt joves, però que han demostrat la seva vàlua en les categories inferiors quedant segones del món i d’Europa. Abans de la llista final, Espanya disputarà un torneig a Grècia amb les amfitriones i els Països Baixos, i el de Portugalete amb Grècia, Rússia i Itàlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)