Esports de muntanya

També regna al Mont Blanc

Curses de muntanya. Kilian Jornet supera un grup de corredors de primer nivell i s’imposa en la marató del pic més alt d’Europa

Després de deixar bocabadat el món en pujar l’Everest dues vegades en menys d’una setmana, entre el 22 i el 28 de maig passats, Kilian Jornet va arrencar ahir la temporada de curses de muntanya, gairebé sense temps per preparar-se. Tot i així, es va imposar de manera brillant en la marató del Mont Blanc. El cerdà va necessitar 3 hores, 45 minuts i 45 segons per guanyar, en un emocionant i ajustat final, després d’intercanviar les primeres posicions amb el noruec Stian Angermund-Vik (3h47:05) i el nord-americà Max King (3h50:49). “Estic molt content de tornar a estar a aquest nivell. Ha estat una cursa molt dura, ja que a la línia de sortida hi havia molt nivell, amb fins a quinze corredors amb possibilitats de guanyar. Si hagués quedat desè ja hauria estat un bon resultat”, subratllava Jornet en acabar la prova.

La marató del Mont Blanc, el pic més alt d’Europa, de 4.808 metres d’altitud, va començar a la localitat suïssa de Chamonix i va discórrer per llocs com Argentiere (al quilòmetre 10) per arribar, en la seva part més alta, a les Aiguillettes des Posettes (23.3 km), a 2.201 metres d’altitud. Aquesta prova suposa el primer repte de la temporada de curses de muntanya per a Kilian Jornet, que aquest any també vol córrer algunes clàssiques com la Hardrock 100, la Sierre Zinal, l’UTMB, la Glen Coe o l’Ultra Pirineu.

Kilian Jornet també atacarà un altre projecte personal després de l’experiència que ha viscut recentment a l’Himàlaia. El català vol entrar a formar part del Bob Graham Round Club i per a això haurà de completar una volta a través de 42 turons a la regió del Lake District, al Regne Unit, recorrent un total de 119 quilòmetres i 8.700 metres de desnivell positiu.

EMOCIÓ

Va vèncer en un emocionant final contra el noruec Angermund-Vik i el nord-americà Max King

LA FRASE

A la sortida hi havia molt nivell, amb fins a quinze corredors amb possibilitats de guanyar