Atletisme

atletisme

Sobradament preparades

Atletisme. Les juvenils Jael Bestué (2000) i Maria Vicente (2001), les dues joies de l’atletisme català, cotitzen a l’alça i avui ja reclamen el focus en el campionat absolut a l’estadi Serrahima

Jael Bestué (2000) i Maria Vicente (2001) són dos dels valors més preuats de l’atletisme català del futur. Col·leccionen títols i rècords en les categories de formació, i ja reclamen el focus en les proves absolutes. El cap de setmana van ser protagonistes a Getafe, en el campionat d’Espanya de la seva categoria, avui miraran de fer-se notar en la primera jornada del català absolut, a l’estadi Joan Serrahima, i a l’horitzó ja tenen el selectiu mundial juvenil, que es disputa a Nairobi (Kenya), del 12 al 16 de juliol. Bestué, que avui prendrà la sortida en les sèries de 100 m, està convocada en el doble hectòmetre i Vicente, que en el campionat català està inscrita en els 100 m tanques, ocupa el quart lloc del rànquing mundial en heptatló.

Talent i entrenament

Amb 38 anys d’experiència com a entrenador, Ricard Diéguez és qui té cura de guiar la jove velocista del Muntanyenc de Sant Cugat. En tota la seva carrera potser s’ha topat amb dos o tres atletes amb el talent natural de Bestué. “En aquests casos només cal aplicar el sentit comú i no fer coses estranyes. La Jael té l’avantatge de tenir dos molt bons models a seguir, l’Estela Garcia i la Cristina Lara, i es tracta d’aplicar els entrenaments a la seva edat, amb la meitat de volum i d’intensitat”, resumeix Diéguez. “S’ha d’anar pas a pas i fer entrenaments propis a la seva edat. No podem avançar el seu desenvolupament atlètic, però tampoc és qüestió de frenar-lo. La idea és formar una atleta de llarga trajectòria i que no es converteixi en una estrella fugaç”, etziba el tècnic d’origen peruà Álvaro Fernández Dávila, que des del 2006 forma part del grup d’entrenadors de l’ISS l’Hospitalet i condueix la trajectòria de Maria Vicente.

De moment, Bestué ha aconseguit els seus millors èxits en el doble hectòmetre, on l’any passat es va quedar a les portes del podi de l’europeu juvenil. El seu preparador, però, no s’atreveix a dir que aquesta sigui la seva distància ideal. “No podem cremar etapes abans d’hora. Encara no fem entrenaments específics. La preparació és més global, intentant aprofitar les seves qualitats i polir els seus defectes”, explica Diéguez. Amb els 23.71 de Getafe, Bestué s’ha col·locat en el tercer lloc del rànquing absolut, només darrere de les seves companyes d’entrenament, Estela Garcia (23.13) i Cristina Lara (23.22). Tot i els seus bons registres en els 100 m tanques (13.38) i en el triple salt (13,21 m), el futur immediat de Vicente passa per l’heptatló. “Més endavant ja es veurà, però ara ens centrem en les combinades. La Maria és una atleta molt completa i ella gaudeix molt fent l’heptatló. El que li costa més són els 800 m, però ha millorat molt”, ressalta el seu entrenador.

A banda del seu talent i de la seva competitivitat sobre el tartan, Jael Bestué i Maria Vicente han donat mostres d’una gran maduresa per la seva edat, i si la seva trajectòria no es torça estan cridades a marcar tota una època en l’atletisme català. El temps ho dirà.

LES FRASES

La Jael té condicions innates, però sobretot destaca la seva perseverança i les ganes de progressar
Ricard Diéguez
entrenador de jael bestué
A part del talent, assimila molt bé les qüestions tècniques i és molt intel·ligent a l’hora de competir
Álvaro Fernández Dávila
entrenador de maria vicente

Estela Garcia i Usain Bolt, a Ostrava

La velocista de Vilanova i la Geltrú Estela Garcia serà la gran absència en el campionat de Catalunya, que comença avui a l’estadi Joan Serrahima. La deixebla de Ricard Diéguez està convidada a competir en la Golden Spike d’Ostrava, que no forma part de la Lliga del Diamant, però té un cartell d’autèntic de luxe. La plusmarquista catalana de 200 m (23.13) tindrà una altra oportunitat per segellar la mínima per al mundial de Londres (23.10). La gran estrella de la reunió serà Usain Bolt (100 m), que en la seva gira de comiat no faltarà en una de les reunions que li va obrir les portes quan tot just va accedir al professionalisme. El seu millor registre de l’any és 10.03. Wayde van Niekerk (300 m), David Rudisha (1.000 m) i Mo Farah (10.000 m) són els altres reclams de la reunió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)