Futbol sala

Futbol sala

Un 3 que voreja el 10

El català Joan Linares penja les botes als 42 anys i, després de 25 anys de trajectòria, en què ha assolit tots els títols possibles

El Barça participarà en el seu homenatge disputant un partit contra el Valdepeñas, el club on ha militat els darrers cinc anys de la seva llorejada carrera

No es pot deslligar el futbol sala del nom de Joan Linares. De la seva esquerra de seda, dels seus gols. Del seu palmarès. Del 3 que gairebé sempre ha dut a l’esquena. Als 42 anys, però, ha decidit penjar les botes. “Em sento un privilegiat d’haver arribat fins aquí, però ja ha arribat el final del camí”, va dir el dia que va anunciar la seva retirada. Però, privilegiats són els que han celebrat gols seus al Barça, on va jugar dues temporades, però també al Talavera, al Playas de Castelló, al Boomerang Interviú, al Saragossa i al Valdepeñas, on Linares ha posat punt final a la seva trajectòria. I això que li quedava molta corda, perquè enguany, a la segona divisió, ha marcat 18 gols amb el sisè classificat de la categoria de plata. Gairebé sempre amb el 3 a l’esquena; un 3 que ha vorejat el 10, perquè Joan Linares és un dels cromos de la col·lecció que està lligada per sempre al primer mundial de la selecció espanyola, en què també destaquen noms de la talla de Kike, Javi Rodríguez i Daniel Ibañes, entre d’altres. També va ser part del mític Boomerang Interviú, amb el qual va guanyar tres títols de la UEFA Futsal Cup juntament amb una generació brillant en què també hi destacava el seu germà Andreu, ja retirat, amb qui ha compartit èxits i tardes de futbol sala. “Estic molt agraït al futbol sala, perquè m’ho ha donat tot”, deia el dia que va anunciar la seva retirada a l’Ajuntament de Valdepeñas. Pocs jugadors de futbol sala es poden retirar amb un coixí de títols tan gran i, a més, amb tres equips diferents, perquè el veterà jugador barceloní serà sempre recordat per haver conduït el Talavera, l’Interviú i el Playas de Castelló al capdamunt. Fet a les categories inferiors del Sant Andreu va vestir la samarreta del Barça durant dues temporades. Aleshores, a can Barça no hi havia l’estructura, la dedicació i el pressupost actual, i el Talavera el va pescar. Va ser un gran moviment que va acabar donant els èxits més grans de l’aleshores Castella i Lleó; una lliga i una copa d’Europa. Conduint d’aquesta manera el club castellà a l’elenc dels millors clubs del continent. També va tocar el cel europeu amb les generacions més mítiques del Playas de Castellón –Javi Rodríguez, Alemão i Carioca– i de l’Interviú –Gabriel, Amado, Neto o Schumacher–. A Alcalá, però, on es va graduar amb una matrícula, va dur el 10 a l’esquena però el 3 sempre estava present, perquè va ser el nombre de títols de la UEFA Futsal Cup que va assolir. També quatre lligues i tres copes vestit de verd. Ara, als 42 anys, l’esquerra de seda de Joan Linares s’acomiada. I ho farà el mes de setembre amb un amistós per homenatjar-lo que disputaran el seu primer equip professional, el Barça, i el seu darrer club, el Valdepeñas, que sempre ha reconegut que és la seva segona casa. Que sigui un comiat de 10 per al magnífic 3 que sempre anirà lligat a Joan Linares.

Rodamon.
El jugador barceloní ha vestit la samarreta del Barça, del Talavera, del Playas de Castelló, del Boomerang Interviú, del Saragossa i del Valdepeñas, on s’ha acabat retirant. També ha estat internacional durant molts anys amb la selecció espanyola amb la qual va guanyar un mundial i un europeu.
5
UEFA Futsal Cup.
Pocs jugadors tenen aquest palmarès. La primera la va guanyar amb el Talavera. Al Playas de Castelló va assolir la segona i les altres tres les va aixecar amb la samarreta de l’Interviú.
602
gols.
Conegut dins el món del futbol sala com ‘el Senyor del Gol’, Joan Linares va acabar assolint 602 dianes a la primera divisió espanyola amb la samarreta del Saragossa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)