Tennis

Tennis

Torneig de Wimbledon

Muguruza es confirma

Supera amb molta autoritat la russa Kuznetsova i accedeix, per segona vegada en la seva carrera, a les semifinals del torneig

Va oferir, com és habitual, un bon joc d’atac però també una defensa molt consistent

Garbiñe Muguruza comença a recordar la jugadora que va arribar fa un parell d’anys a la final de Wimbledon 2015. Aleshores, la tennista catalana d’origen veneçolà era la revelació d’un torneig que va acabar guanyant Serena Williams. Ara, dues temporades després, un Roland Garros a la butxaca i un currículum inestable farcit d’alts i baixos, sembla haver trobat el camí de serenor que va trobar aleshores. I els dos anys que han passat li donen un plus que està aprofitant davant jugadores de la talla i el currículum de Svetlana Kuznetsova, de 32 anys, que ahir no va saber trobar la manera de buscar-li les pessigolles. Muguruza va superar la russa amb dos sets en poc més d’una hora de partit i va classificar-se per a les seves segones semifinals sobre l’herba de l’All England Club. La tennista d’origen veneçolà, que va créixer des de petita a l’Acadèmia Bruguera, es veurà les cares amb l’eslovaca Magdalena Rybáriková, que va eliminar ahir Coco Vandeweghe (24) i s’ha convertit en la sorpresa agradable del quadre femení d’aquest any. Rybáriková, de 28 anys, no ha superat mai la tercera eliminatòria d’un gran slam i buscarà la seva primera final a Wimbledon.

No hauria de tenir problemes, però, Garbiñe Muguruza per segellar el bitllet per a la final de dissabte. Sobretot si exhibeix el tennis que està oferint enguany. Sense rastre del cansament del duríssim partit de vuitens contra la número 1, Angelique Kerber, Muguruza va anar de menys a més. Potser li va faltar un punt de frescor a les cames en els primers compassos però, quan va entrar en joc, va dominar el partit fins al final. En atac, com li agrada a ella i com dicta el seu llibre d’estil, però també defensivament, en què va exhibir una gran solidesa. Semblava que havien de fer estralls les canonades de Kuznetsova, però ja es va veure des d’un inici que la russa, tot i tenir batzegades de molt bon tennis, no es trobava còmode sobre la ja castigada herba de Wimbledon. De fet, va pagar cara la primera gran desconnexió que va tenir i va perdre el seu segon servei en blanc contra una Muguruza, que, sense escarrassar-s’hi gaire, es va trobar amb un trencament al seu favor. Va ser definitiu el break poc després perquè Muguruza, que va mostrar-se molt segura amb el seu servei, va saber-lo defensar amb garanties. Kuznetsova, per la seva banda, no va canviar res del guió i no va fer trontollar l’estructura de la tennista criada a Catalunya que, excepte en dues pilotes de trencament que va saber defensar amb dos serveis potents, no va oferir cap fissura. Tampoc les va oferir en el segon set. Kuznetsova continuava sense aconseguir continuïtat en les seves canonades i Muguruza l’obligava a allargar els punts fins que fallava. Incòmoda però combativa, la russa va disposar d’una pilota de trencament –l’única en el segon set– que podria haver canviat el guió. Però com en el primer set, Muguruza va encadenar tres serveis magistrals que van capgirar la situació. Li va passar factura a la russa, que va cedir el trencament definitiu del partit en el cinquè joc de la mànega. Tot i els pics d’agressivitat en el tennis de la russa, Muguruza se sentia còmode contrarestant-los des de la línia de fons amb intel·ligència i serenor. Muguruza, que viu de l’efectivitat del seu tennis atacant, es fa forta en el vessant defensiu i es confirma així com una ferma candidata al títol.

Lliçó de Venus Williams

Amb 37 anys, la gran de les germanes Williams va imposar-se a la jove i irreverent Jelena Ostapenko (6-3, 7-5), disset anys més jove. Venus (11) va superar en contundència a la seva rival i va sumar d’aquesta manera el seu 86è triomf a l’All England Club, igualant així la seva germana Serena com a tennista amb més triomfs a Wimbledon. Demà, en les semifinals contra la britànica Johanna Konta (6)–que va superar Simona Halep (2) en un partit maratonià que va arribar als tres sets– podria superar la xifra. Així, la gran de les germanes Williams accediria a la seva novena final de Wimbledon.

LA FRASE

La veig molt bé. Sortint de situacions difícils, servint bé i jugant molt bé el seu tennis agressiu
Conchita Martínez
entrenadora muguruza
DONES. Quarts de final
(14) Muguruza -(7) Kuznetsova 6-3, 6-4
Rybarikova - (24) Vandeweghe 6-3, 6-3
(6) Konta - (2) Halep 6-7, 7-6, 6-4
(10) Williams - (13) Ostapenko 6-3, 7-5
Pista central. 14 h
(1) Andy Murray - (24) Sam Querrey
(6) Milos Raonic - (3) Roger Federer
Pista 1. 14 h
(16) Gilles Muller - (7) Marin Cilic
(11) T. Berdych - (2) Novak Djokovic

Djokovic, amb la lliçó ben apresa

No es va deixar sorprendre Novak Djokovic pel francès Adrian Mannarino i es va classificar per als quarts (6-2, 7-6, 6-4). Després de veure les complicacions que un esquerrà i de rànquing inferior com Muller li generava a Nadal en els vuitens, el tennista serbi va saltar a la pista central de l’All England Club amb les coses clares i quan no s’havia complert el minut 8 de partit ja tenia un trencament de servei a favor (3-0). A mesura que passaven els jocs, Mannarino es va sentir més alliberat i va complicar la vida un Djokovic que, tot i guanyar, no oferir una gran imatge. De fet, va haver d’arremangar-se el serbi en el segon període i guanyar-lo en el tie break. En el tercer i definitiu període, Nole en va tenir prou amb aprofitar una de les tres pilotes de trencament que va disposar per a segellar el bitllet per a quarts on s’hi trobarà Berdych (11) amb qui s’ha vist els cares 27 cops (25 triomfs i 2 derrotes). Djokovic (2) va sortir al pas de la polèmica per l’estat de les pistes. “He jugat en pistes pitjors”, va dir. Nadal, de la seva banda, es va queixar dilluns que, a la central, “sempre juguen els mateixos”.

En la mateixa banda del quadre, Roger Federer (3) es veurà les cares amb el canadenc Milos Raonic (6), en un dels duels de més volada dels quarts de final per noms i per qualitat tennística sobre herba. En l’altra banda del quadre, Murray (1) i Cilic (7) s’enfrontaran amb dos especialistes del servei i volea, que sempre és efectiu a Wimbledon; Querrey (24) i Muller (16), el botxí de Rafa Nadal en les vuitens de final de la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)