Atletisme

Mullera torna diumenge amb “un molt bon nivell”

Atletisme. L’atleta de Lloret de Mar correrà la primera prova després de complir la sanció i espera aconseguir la mínima per a l’estatal i el mundial

Diumenge 16, a les nou del vespre. Aquests seran el dia i l’hora del retorn a la competició d’Àngel Mullera després de complir dos anys de sanció per haver-se negat a passar un control antidopatge. Ahir ho va anunciar de manera oficial en un acte en què tant els representants de l’Ajuntament de Lloret de Mar –hi van ser l’alcalde, Jaume Dulsat, i el regidor d’Esports, Joan Bernat– com el president del Club Atletisme Lloret-La Selva, Manel Fernández, van tancar files amb el seu atleta, a qui van mostrar el seu suport i van desitjar sort en la nova etapa que comença.

Mullera participarà a la seva ciutat en el Gran Premi Consell Comarcal de la Selva. La seva no serà una estrena simbòlica, sinó que tindrà un objectiu doble: aconseguir la mínima per al campionat d’Espanya (8:45.00) i per al mundial de Londres (8:32.00). Mullera no tindrà una segona oportunitat. El seu retorn coincideix amb l’últim dia classificatori per al campionat d’Espanya de Barcelona (22 i 23 de juliol), que és on es jugaran les places per al mundial (4-13 d’agost). La de Lloret serà, doncs, una competició gairebé a tot o res.

La classificació de Mullera per al campionat d’Espanya es dona per descomptada, però l’atleta selvatà també voldrà aconseguir a la seva ciutat la mínima per al mundial perquè creu que l’estatal no és la cursa idònia per aconseguir-la. Per complir els seus dos objectius, disposarà de l’ajut inestimable de Jonathan Romeo, que li farà de llebre, malgrat que també seran rivals en el campionat d’Espanya si Mullera s’hi classifica –Romeo ja té plaça–. Els dos atletes són amics i s’han entrenat junts aquest últim any. Mullera va agrair al seu company el suport durant els dos anys de sanció i l’ajut que li proporcionarà el dia de la prova, mentre que Romeo va recordar que Mullera li va fer de llebre el 2011 en la prova per aconseguir la mínima per als 2.000 m obstacles del mundial juvenil.

“M’he tornat a enamorar del meu esport. L’he trobat a faltar”, explicava Mullera durant l’acte, en el qual es va emocionar en agrair el suport de la seva parella en els moments més complicats de la sanció. Durant aquest període ha format una família –el seu fill Max té nous mesos– i fins i tot ha jugat a futbol –esport en el qual el va introduir el seu pare– amb un equip de veterans.

L’atleta de Lloret de Mar es veu ara amb cor de complir els objectius que s’ha marcat i classificar-se per al mundial de Londres: “Estic a un molt bon nivell.” Diumenge ho podrà demostrar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)