Natació

Carbonell fa una estrena de plata

Natació. Va acabar segona en la preliminar de solo tècnic en la primera jornada del mundial i avui podria guanyar la seva 21a medalla en un campionat del món, una més que Mengual

Ona Carbonell va signar un meritori segon lloc en el solo tècnic en l’estrena del mundial de natació a Budapest i avui haurà de rematar la feina en la final per pujar al podi a recollir la medalla de plata.

Carbonell, que va competir acompanyada de música de Peter Gabriel, va acabar a 1.6336 punts de la gran favorita, la russa Svetlana Kolesnitxenko. Carbonell va superar la russa en impressió artística, però la seva rival va ser superior en la puntuació en elements. Kolesnitxenko, de 23 anys i amb nou ors mundials, va actuar amb música d’Edvard Grieg. Carbonell, en el millor moment de la seva carrera, va superar les seves principals rivals en la lluita pel podi, la japonesa Yukiko Inui i la ucraïnesa Anna Voloixina La catalana aspira avui a guanyar la seva 21a medalla en un mundial i a superar les 20 de Gemma Mengual.

En la preliminar del duo tècnic, Carbonell i Paula Ramírez van ser cinquenes rere les parelles russes, xines, ucraïneses i japoneses. La medalla, doncs, és difícil, però Carbonell es va mostrar satisfeta: “Tenim bones sensacions i en la final encara podem corregir coses.”