Atletisme

“Em veig capaç de fer-ho”

Atletisme. Jonathan Romeo, que havia de fer de llebre de Mullera ahir i ho farà demà, es veu al mundial: “Estàvem lluitant per un podi lloretenc”

Jonathan Romeo (Lloret de Mar, 1994) tenia reservat el paper d’actor secundari en el retorn d’Àngel Mullera a les pistes, previst inicialment per ahir. Mully volia fer en el Gran Premi Consell Comarcal de la Selva la mínima per al campionat estatal i per al mundial després de complir dos anys de sanció per haver-se negat a passar un control antidopatge i, a Barcelona aquest cap de setmana, aconseguir la plaça per tornar a córrer a Londres tal com va fer, malgrat la polèmica per les notícies que el van implicar en una trama de dopatge, en els Jocs de fa cinc anys. La tramitació de la llicència del bronze europeu en els 3.000 obstacles no és operativa fins avui i, per això, la intenció del lloretenc és fer la mínima per a l’estatal demà en el gran premi local i esperar que la federació l’admeti per córrer a Barcelona.

“Estic entrenant-me molt bé. Des del 2013 que no feia una temporada sencera, amb les lesions d’aquests dos últims anys, i estic molt fort i amb moltes ganes que arribi el campionat d’Espanya i aconseguir una de les places per anar al mundial” va dir Romeo, que sí que té la marca mínima per ser a Londres des del 14 de juny quan la va aconseguir en el míting de Huelva –va ser desè de la cursa amb 8:31.37 darrere Ibrahim Chakir (FC Barcelona), un altre dels sis atletes amb la mínima.

En l’estatal s’hauran de definir les tres places de la federació estatal per al campionat del món. “Els dos primers del campionat d’Espanya hi van segur i la tercera plaça és per decisió tècnica, tot i que sol anar-hi el que acaba la cursa tercer”, explicava el mateix Mullera en una entrevista publicada per aquest diari. “Em veig capaç, però cada cursa és un món i lluitarem per estar-hi”, va indicar el campió de Catalunya absolut de cros aquest febrer, sobre les seves opcions de guanyar-se la classificació. I ho argumentava: “Allà al davant, dels que estem amb mínima i si a l’Àngel també el deixen competir també estarà allà; soc el més dèbil en una cursa lenta. Crec que per a mi és millor una cursa ràpida i espero que sigui així. Penso que serà així i que estaré lluitant allà al davant. Ho intentaré des del primer moment i em veig al podi i aconseguint una medalla absoluta”. “Sempre hi ha algú que et pot agafar el relleu perquè hi ha gent a qui també li va bé sortir ràpid. El que passa és que no són prou valents a l’hora de tirar. Però jo sí, si la cursa surt lenta forçaré el ritme sense dubtes perquè sigui ràpida: perquè estic fort, m’estic entrenant a ritmes bastant alts i sí que ho faria per intentar que no ens ho haguéssim de jugar tot a l’última volta”, hi va afegir Romeo.

“És una mala passada”

“Jo m’entreno amb ell i, l’Àngel, estava molt motivat. I jo també, per ajudar-lo: quan jo era juvenil el 2011 ja em va ajudar molt per fer la mínima del món en els 2.000 obstacles i, per a mi, era tot un honor poder-lo ajudar” va dir Romeo sobre el seu antecessor en la inesgotable factoria d’obstaculistes del Lloret la Selva, a qui havia de fer de llebre ahir al vespre i, ara, serà demà. “És el meu mestre, com aquell qui diu, i ajudar-lo a fer la mínima, que ja la farà dimarts, estava molt content de poder-ho fer”, hi afegia, tot i que ara Mully haurà d’esperar: “Això del paper és una mala passada perquè ara no sabem si correrà en el campionat d’Espanya. I estàvem lluitant per fer un podi lloretenc i intentar anar al mundial junts.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)