Espanya s’encalla en el debut contra Grècia

Waterpolo. El combinat entrenat pel català Martín es va avançar a través del terrassenc Granados i, tot i anar sempre a remolc, hauria pogut empatar. Demà s’enfronta a la campiona olímpica, Sèrbia, i no pot fallar contra Sud-àfrica

espanya 7 grècia 8

ESPANYA:Motos, Munárriz, Granados (1), Del Toro (1), Minguell, Tahull (1), Blai (2) –equip inicial–, López, Bustos, Barroso (1), Español, Fran, Gutiérrez (1).GRÈCIA:Flegkas, Genodouinas, Delakas (1), Fountoulis (2), Kolomvos, Gounas (1), Angelos (2) –equip inicial–, Dervisis (1), Kapotsis (1), Pontikeas, Mourikis.PARCIALS:1-3, 2-2, 1-1 i 3-2.

El gol matiner del terrassenc Granados no va ser un bon presagi en el debut de la selecció espanyola en el mundial contra Grècia. Els de David Martín van acabar perdent per la mínima i aquest contratemps els pot conduir a la tercera posició final del grup C i a un encreuament a vuitens amb el segon del grup D, on hi ha els Estats Units, Croàcia i Rússia. Demà s’enfronten a l’actual campiona olímpica i del món, Sèrbia, i no podran fallar en l’últim partit contra Sud-àfrica.

Després del gol de Granados, els grecs van reaccionar amb un parcial de 0 a 4 (1-4), mentre que Espanya es va encallar en atac durant deu minuts. Al descans s’hi va arribar amb 3-5 i amb la mateixa diferència es va iniciar el quart parcial i definitiu (4-6). Gounas va tornar a establir la màxima diferència de tres gols per als grecs, però els de Martín, en comptes d’entregar-se, van respondre amb tres gols consecutius: un de l’olotí Blai Mallarach, un altre de Víctor Gutiérrez i un del barceloní Roger Tahull, que va empatar a 7. Espanya no va canalitzar la dinàmica positiva dels últims compassos per capgirar la dinàmica del partit. Grècia es va tornar a avançar gràcies a Dervisis a un minut i vint segons del final. I els de Martín no van aprofitar una superioritat final per empatar.