Atletisme

Atletisme

Mullera, en mans de la federació

Atletisme. El lloretenc, que avui corre el control dels 3.000 obstacles, espera que el convidin a l’estatal

Àngel Mullera va rebre ahir al matí la llicència federativa tot just unes hores després –dotze com a molt– que es disputessin els 3.000 m obstacles del Gran Premi Comarcal de la Selva. Era la cursa del seu retorn a la competició i en la qual el lloretenc tenia previst fer la mínima per a l’estatal d’aquest cap de setmana a Barcelona (8:45) i el mundial del mes que ve a Londres (8:32). “Farem la millor marca possible i, després, la patata calenta serà per a la federació. La llicència està feta, ara durem la marca que faci i a veure què passa: ells poden convidar qui vulguin i no seria res estrany ni farien cap tracte de favor”, va dir ahir Mully, que avui sí que farà els 3.000 obstacles en un control organitzat pel mateix Lloret i en el qual s’hi disputaran també els 100 i 400 masculins i femenins –la normativa imposa un mínim de tres proves–.

“En la nostra prova mateixa hi ha en Toni Abadia, que en fa 5.000 i correrà els obstacles sense tenir marca”, va argumentar Mullera sobre les possibilitats de córrer a Barcelona. De fet, diumenge ja va fer la inscripció per al campionat i estava pendent de ser validada pels responsables federatius –Ramon Cid és el director tècnic, i el responsable del fons, José Enrique Villacorta–, que seran els encarregats de prendre la decisió de manera arbitrària i sense que hi hagi un criteri prèviament establert. “Jo no trec la plaça a ningú, qui tingui la marca hi anirà. No és que jo vulgui que treguin alguna persona i hi posin l’Àngel”, exposava el finalista mundial i bronze europeu dels 3.000 obstacles, que només espera que en aquest cas la fortuna li vingui de cara: “És un tema de la federació, i a veure si tinc una mica de sort i em deixen participar en aquest campionat. Estic bé i entrenant com un boig, i després ja no hi ha mítings. Hi ha el de Mònaco, però és molt difícil accedir-hi, i després, fins al 19 o 20 d’agost ja no hi ha res.” “Si no anem al campionat d’Espanya a fer una Diamond de Birmingham o el míting de Berlín, que és d’una categoria per sota però amb molt de nivell. Estic molt bé de forma, entrenant bé. I no pararíem, aguantaríem”, hi va afegir sobre el que resta de temporada d’estiu.

La burocràcia

Mullera acaba de complir la sanció per haver-se negat a passar un control antidopatge. No pas per haver donat positiu ni per no haver estat en el lloc indicat quan tocava, sinó per no haver deixat entrar a casa seva els doctors encarregats de fer-ho quan el lloc de trobada eren les pistes d’atletisme de Lloret; on ell s’entrena. Superats els dos anys, el lloretenc tenia previst córrer abansd’ahir. El dia 12 va rebre un correu amb el seu expedient resolt. Però un cop més la burocràcia es va interposar en el seu camí. L’AEPSAD, la mateixa agència estatal que el va sancionar, no va enviar el certificat a la federació fins ahir al matí, i al cap de mitja hora la llicència del lloretenc ja era un fet. Des del CA Lloret la Selva, el de Mully de tota la vida, reconeixien ahir al matí que no hi havia hagut cap mala intenció per part de cap dels estaments implicats, que s’havia anat tan de pressa com el procediment ho permetia.

El gran premi

El Gran Premi Comarcal de la Selva es va disputar igualment diumenge. I amb corredors de referència al país en les proves de fons i mig fons com els blaugrana Marc Alcalà i Llorenç Sales en el 1.500 o els atletes de l’AA Palamós Anasse Mahboub, Santi Catrofe o Jess Martin en els 5.000. Jorge Blanco (Mislata) va guanyar els 3.000 obstacles amb un temps de 8:46.59.

“Si no anem al campionat d’Espanya, no pararé. Estic molt bé de forma
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)