Esports de muntanya

L'esquí d'estiu als Alps agonitza per moments

Alguns mitjans de comunicació han anunciat el tancament de les glaceres de Tignes i Les 2 Alpes

El canvi d'hàbits dels esquiadors per una banda i el canvi climàtic per l'altra estan acabant, per moments, amb l'esquí modalitat d'estiu a les glaceres. Si fa un parell d'estius enrere van ser les glaceres italianes les més afectades per l'escalfament global, aquest estiu ho són les franceses. I de quina manera. Val a dir que en els darrers 15 anys les glaceres ja no arriben a obrir tot el mes d'agost i, tot sovint, es tanquen a principis d'agost o a finals de juliol. En aquest estiu tòrrid les glaceres franceses estan patint de valent les altes temperatures i, sobretot, les pluges. A la glacera de Les 2 Alpes, que va obrir portes el 24 de juny, la darrera nevada important data del 28 d'abril. Des d'aleshores les precipitacions han estat nevades sense conseqüències o bé pluja, fins i tot a la cota més alta.

Segons informen alguns mitjans de comunicació a Tignes i Les 2 Alpes han decidit tancar portes, tot i que aquest extrem no està anunciat a les extensions de Facebook de totes dues estacions, en canvi sí que ho han fet a la pàgina web de forma directa, com és el cas de Les 2 alpes, o de forma indirecta, en el cas de Tignes. En aquesta estació, via la seva pàgina web, en cap espai es pot saber l'estat de la glacera, tot i que continua anunciant obertura fins al 6 d'agost.

El fet que cada vegada menys esquiadors s'apropin a les glaceres, el fet que sovint moltes pistes estan reservades a equips que hi entrenen o la poca qualitat de neu conseqüència del canvi climàtic estan derivant en què l'esquí d'estiu esdevingui, cada vegada més, un esquí testimonial.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)