Espanya jugarà contra el Japó per la novena plaça

Waterpolo. La selecció espanyola masculina va ser clarament superior a Kazakhstan i la va golejar. Barroso va anotar cinc gols

KAZAKHSTAN 6 ESPANYA 18

KAZAKHSTAN:Shelemov, Medvedev, Pilipenko (1), Shmider, Shakenov (4), Ukumanov i Ruday –equip inicial–; Shevedov, Altayev, Verdesh, Manafov (1), Turlykhanov i Makhmetov.ESPANYA:Motos, Munarriz (3), Granados, Bustos, Barroso (5), Tahull (2) i Mallarach (1) –equip inicial–; Del Toro (3), Minguell, Español (1), Fernández (2), Gutiérrez (1) i López Pinedo.PARCIALS:0-4, 1-5, 1-3, 4-6.ÀRBITRES:Dykman (Canada) i Ivanovski (Montenegro). Van excloure a Pilipenko (2), Shvedov, Shakenov (2), Verdesh (2), Ukumanov (2) i Manafov por Kazakhstan i a Granados, del Toro i Mallarach per Espanya.

La selecció espanyola no va tenir problemes per golejar el Kazakhstan (6-18) i demà a les dotze del migdia s’enfrontarà al Japó per finalitzar en la novena posició del mundial. El conjunt japonès va derrotar més ajustadament el Brasil per 7-9 en un partit que va dominar però que en el darrer quart se li va complicar i va sentenciar a tres minuts del final.

Espanya va iniciar la golejada contra Kazakhstan amb un gol d’Alberto Barroso, que al final va ser el jugador més encertat i en va marcar cinc. El conjunt estatal va ser superior al seu rival i es va distanciar clarament amb un 0-4 al final del primer quart. El Kazakhstan no va marcar el seu primer gol fins a tres minuts del descans, quan perdia per 0-7. La selecció espanyola va jugar molt com a conjunt i repartint els minuts entre tots els jugadors, i els primers vuit gols els van anotar vuit homes diferents.

Amb un clar 1-9 es va arribar al descans i en la segona meitat els homes de David Martín van mantenir el seu encert en atac, però en defensa van afluixar un xic i el Kazakhstan va poder transformar en gol algunes de les ocasions de perill que va crear.