Xavi Garcia, or amb Croàcia

Waterpolo. El barceloní va ser una peça clau en el títol mundial dels croats: va fer quatre assistències i dos gols seguits i molt importants quan pitjor estava el seu conjunt

HONGRIA 6 CROÀCIA 8

HONGRIA:Nagy, Vamos (3), Hosnyanszky, Adam Decker, Gor-Nagy, Erdelyi (1) i Varga –equip inicial–; Torok (1), Manhercz (1), Zalanki, Mezei, Harai i Attila Decker.CROÀCIA:Bijac, Loncar (1), Jokovic (1), Buljubasic, Sukno (3), Setka i Xavi Garcia (2) –equip inicial–; Macan (1), Fatovic, Vukisevic, Buslje, Krapic i Marcelic.PARCIALS:0-4, 2-0, 2-2 i 2-2.ÀRBITRES:Adrian Alexandrescu (Romania) i Alessandro Severo (Itàlia). Van excloure Torok, Vamos, Hosnyanszky, Adam Decker, Gor-Nagu (3), Varga (2) i Harai, per Hongria, i a Macan (3), Fatovic, Buljubasic (2), Buslje (2), Sukno, Setka, Xavi Garcia (2) per Croàcia.

Croàcia, en la qual juga el barceloní Xavi Garcia, va guanyar el títol mundial en superar Hongria, el conjunt local, en la final per 6-8. Els croats van guanyar el seu segon títol en un campionat del món després del que van aconseguir l’any 2007. Xavier Garcia va tenir una actuació brillant en la final, va fer quatre assistències i va anotar dos gols en un moments molt decisiu del partit.

En una piscina plena amb 7.000 espectadors, la majoria donant suport al conjunt local d’Hongria, els croats van fer un inici de final espectacular i van guanyar el primer quart per 0-4. Xavi Garcia dirigia l’equip en atac i va fer tres assistències impecables. En el segon període els locals van entrar en el partit i van arribar al descans amb 2-4. En l’inici de la segona meitat els hongaresos van anivellar la final (4-4). Croàcia ho estava passant malament i va aparèixer Xavi Garcia, que va marcar dos gols seguits i va tornar a donar avantatge al seu equip amb el 4-6. En l’últim quart els locals ho van intentar però els croats van mantenir l’avantatge i es van emportar el títol.

Sèrbia acaba tercera

La lluita per la medalla de bronze va ser favorable a Sèrbia, que va derrotar Grècia per 11-8. Els serbis, que defensaven el títol mundial, van dominar des de l’inici, 7-4 al descans.

Els croats es van avançar (0-4) en el primer quart però Hongria es va saber refer