Handbol

Handbol

El Barça prepara un nou ‘dream team’ per al 2018

Handbol. El club té lligades per a l’estiu vinent tres grans figures internacionals, Pálmarsson, Fàbregas i Moller, que s’afegiran a una plantilla que ja és una de les grans d’Europa

El FC Barcelona Lassa ha fitxat per aquesta temporada l’eslovè Jure Dolenec, el francès Yanis Lenne i el cubà Alexi Borges. Els tres jugadors han arribat amb una missió molt concreta, substituir Kiril Lazarov, Joan Saubich i Jesper Noddesbo, però cap d’ells es pot considerar encara una gran figura internacional. La gran revolució de l’equip tindrà lloc l’estiu del 2018. El club s’ha assegurat incorporar tres dels millors jugadors del món en la seva posició: el central islandès Aron Pálmarsson (27 anys, Veszprém), el pivot nord-català Ludovic Fàbregas (21, Montpeller) i el porter danès Kevin Möller (28, Flensburg).

La precisió amb la qual actuen en la secció David Barrufet i Xavier Pascual és gairebé quirúrgica. Tot està pensat i no es deixa res a la improvisació. A causa de la impossibilitat d’aconseguir un traspàs per Fàbregas aquest mateix estiu, es va decidir portar Borges –arriba com a cedit pel Porto– per reforçar la posició de pivot per una temporada. En el cas de Pálmarsson la seva arribada coincidirà amb el final del contracte de Raúl Entrerríos, que encara que renovi ho farà amb 37 anys i ja no podrà dirigir el timó blaugrana en solitari com ha fet des que va marxar Karabatic. L’arribada del porter internacional danès Moller també coincidirà amb la fi del contracte de Ristovski, un porter solvent però que no té la presència física del danès (2,00 m).

El Barça, doncs, està construint a poc a poc però amb bona lletra un nou dream team que pugui sobretot plantar cara els altres grans d’Europa en la lluita per la lliga de campions, especialment el PSG, el Veszprém, el Kiel, el Vardar i el Kielce. A banda de l’arribada dels tres jugadors el club també té tots els altres jugadors importants amb contracte vigent. L’últim de renovar, per exemple, ha estat Wael Jallouz. Pascual disposarà una plantilla que combinarà experiència, joventut, talent ofensiu i duresa defensiva. En aquest sentit l’evolució aquesta propera temporada d’Andersson –quan es recuperi de la lesió al genoll–, Dika Mem, N’Guessan i dels nouvinguts Dolenec –millor lateral dret de la lliga francesa– i Lenne, internacional absolut amb França amb només vint anys, també permetrà comprovar quin pot ser el potencial autèntic del Barça a mitjà termini. A més, el club també es reservarà una opció per mantenir Borges a la plantilla si el pivot esclata en la seva posició.

FINAL D’ETAPA?

Entrerríos i Ristovski i Borges acaben contracte a finals de temporada

Ningú regala res

El Barça va intentar negociar amb el Veszprém i el Montpeller un traspàs per Pálmarsson i Fàbregas, però els clubs s’hi van negar en rodó. A més, amb la inexistència de clàusules de rescissió –a diferència del que passa en els clubs de la lliga espanyola–, és difícil arribar a un acord amb equips que són rivals directes en la lliga de campions. Pálmarsson, fins i tot, es va saltar alguns entrenaments per posar pressió al seu club, però el nou entrenador de l’equip hongarès, Ljudomir Vranjes, ja ha dit que compta amb ell i l’ha convocat per a la primera gira de pretemporada. El porter Moller, per la seva banda, es va lesionar la temporada passada del genoll i serà baixa fins a principis del 2018. Amb tot, els mitjans danesos donen per fet que jugarà al Barça a partir de l’estiu. El Flensburg ha fitxat un altre danès, Rasmus Lind.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)