Natació

Hegemonia de Vall en braça a Terrassa

Natació. La mundialista va firmar el quart triplet de la seva especialitat en un campionat d’Espanya d’estiu

La dominadora de la braça en les proves estatals en els últims campionats, Jessica Vall (Sant Andreu), va tornar a protagonitzar un dels resultats més destacats de la quarta sessió del campionat d’Espanya que avui s’acaba. La barcelonina, que dilluns es va quedar a una centèsima de superar un dels rècords més antics de la natació espanyola, el dels 50 m braça, que data del 2009, va guanyar la final dels 200 m braça amb un temps de 2:23.71, millorant els 2:24.20 que ella mateixa havia establert a Barcelona el 2015. És la quarta vegada que firma un triplet en les proves de braça en el campionat d’estiu. La segona posició va ser per a l’altra gran bracista catalana, la nedadora del Mediterrani Marina Garcia (2:26.46).

Van engrandir el botí català femení les també andreuenques Marta González i Àfrica Zamorano. L’osonenca va ser proclamada campiona d’Espanya dels 100 m lliure (55.56) en superar en la final la seva companya de club, la castellonenca Lidón Muñoz (55.65), mentre que la mallorquina Melani Costa (UCAM) va completar el podi (55.74). La jove barcelonina va afegir un altre títol al palmarès en ser la més ràpida en els 200 esquena.

En l’apartat masculí, Joan Ballester (Mediterrani) es va imposar en la final dels 200 m braça (2:14.52) superant el nedador del CN Sabadell Àlex Castejón (2:15.82), mentre que Arnau Rovira (Sant Andreu) es va haver de conformar amb la segona posició en els 400 m lliure en classificar-se darrere del nedador del Sabadell Miguel Duran. També va ser segon Jan Giralt (Sant Andreu) en els 200 esquena. Finalment, el CN Sabadell va obtenir l’últim títol de la jornada en vèncer el relleu de 4x100 lliure.