Esquí

Les 5 millores que sortiran de la plataforma de Soldeu

L'espai de frenada que es guanya amb el cobriment del riu Valira és una de les principals conseqüències.

Aquests dies la plataforma esquiable de Soldeu torna a ser motiu d'actualitat en els mitjans de comunicació andorrans. D'entre les informacions que han anat apareixent en diversos digitals, en destaca la conclusió que se'n pot extreure de les millores que suposa la construcció de la plataforma esquiable al peu de pista de l'Avet. Us les expliquem.

1 • Més llargada, més portes

El fet de prolongar la pista Avet sobre el riu, mitjançant la plataforma, permetrà allargar la pista en prop de 100 metres. Això vol dir que es podrà fer l'arribada en una zona més baixa i guanyar espai per a més portes, fins a 3, a la part de més pendent de la pista.

2 • Més espai de frenada

La plataforma suposarà una major seguretat per als esquiadors, ja que guanyaran espai de frenada i a més ho serà en una zona de menys pendent, fet que millora la seguretat de l'esquiador, en concret en el tram final.

3 • Millora l'evacuació

El fet de disposar més espai a la zona d'arribada permetrà millorar els serveis de seguretat, en concret s'esmenta que en el tema primeres atencions i evacuacions. Actualment l'espai disponible per a aquests serveis són, tot i que suficients, molt acotats.

4 • Millora la seguretat de l'espectador

Disposar de més espai a la zona d'arribada també permetrà la instal·lació d'unes graderies per a espectadors sobre una superfície més plana, per tant amb menys risc que les que s'instal·len en zones amb més pendent.

5 • Front de neu equiparable a les millors estacions alpines

L'adequació de l'arribada de la pista Avet amb la plataforma permetrà ampliar sobre el terreny, físic i visual, el front de neu. A la pràctica esdevindrà un autèntic peu de pista connectat físicament amb el nucli urbà, a més de dotar d'un aparcament soterrat per a 450 vehicles.

Les obres ja han començat

D'altra banda cal recordar que les obres de construcció de la plataforma i de l'aparcament es troben ja en marxa, en una primera fase, en què s'està procedint a retirar la terra i la vegetació que posteriorment serà reinstal·lada al final de la construcció. Els treballs han d'estar finalitzats a l'inici de la temporada 2018-2019 i, per aquest motiu, es treballarà estiu i hivern perquè es puguin complir aquests terminis.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)