Atletisme

Atletisme

Mundial de Londres

Una ensopegada aparta Fifa de la lluita

Atletisme. El català va estar en els primers llocs en l’inici dels 5.000 m i quan en faltaven 600 va quedar sense possibilitats d’entrar en la final

Una ensopegada a 600 metres de la meta va deixar Ilias Fifa sense la possibilitat de lluitar per classificar-se per a la final dels 5.000 m. El fondista català va ser valent i va sortir decidit perquè la cursa fos ràpida. Es va posar al davant en les primeres voltes i s’hi va mantenir fins passat el tercer quilòmetre. Després va quedar tancat dins del grup de corredors i quan encara anaven tots agrupats i faltava una volta i mitja, va ensopegar amb un rival, va estar a punt de caure i va quedar completament despenjat. El campió d’Europa de 5.000 m va continuar en la cursa i va arribar a meta en la setzena posició i amb un temps de 13:47.90.

La victòria en aquesta primera sèrie va ser per a l’etíop Yomif Kejelcha amb un temps de 13:30.07, mentre que el britànic Mo Farah, que busca el quart títol consecutiu en aquesta distància, va ser segon amb 13:30.18.

En la segona eliminatòria van caure el nord-americà Paul Kipkemoi Chelimo, subcampió olímpic, i el kenyà Josphat Kiprono Menjo. Chelimo es va recuperar i es va classificar per a la final per temps. Va guanyar l’etíop Selemon Barega amb 13:21.50.

ELS FAVORITS

Mo Farah va ser segon de la sèrie i en la final buscarà el seu quart títol seguit