Espanya tomba la Xina i avui jugarà contra Grècia

Waterpolo. El combinat estatal, amb onze jugadors catalans, ja és als quarts de final del mundial júnior després d’un contundent 27-5

La selecció espanyola júnior ja es troba entre les vuit millors del campionat del món que s’està disputant a Belgrad, després d’haver eliminat, en un partit sense història, la Xina per un contundent 27-5. Grècia, un rival de molta més consideració que els xinesos que es va classificar directament en ser primera de grup, espera avui mateix en els quarts de final l’equip que dirigeix Svilen Piralkov, on juguen onze catalans.

La victòria de la selecció estatal es va començar a gestar des del primer minut. De seguida es va fer evident l’enorme distància, tècnica i tàctica, que la separa de la selecció xinesa. Si el primer quart ja va acabar amb un concloent 6-0, amb tres gols del boia del CN Terrassa Àlex de la Fuente, a la mitja part el resultat era d’11-4 (5-4 de parcial), després d’un segon quart en què els asiàtics van oferir una certa resistència i els espanyols es van relaxar un xic.

Per bé que ja tenia un peu i mig als quarts de final, Espanya no va afluixar en el tercer quart i va tornar a desbordar el seu rival, al qual va infringir un parcial de 7-1 que acabava amb qualsevol possibilitat de sorpresa. L’últim quart va servir per fer provatures amb vista al duel d’avui contra Grècia. El parcial, amb tot, va tornar a ser escandalós (9-0) i va deixar el marcador final a 27-5.

Van marcar tots els jugadors de camp i els màxims anotadors van ser dos catalans: Roger Taüll i Àlex de la Fuente, amb quatre gols cadascun.