Malbarata un 3-6 en l’últim quart

Waterpolo. Espanya, amb majoria catalana, va deixar escapar l’accés a la semifinal del mundial de waterpolo júnior de Belgrad quan va encaixar un parcial de 5-1 en els últims minuts

La selecció espanyola de waterpolo, amb onze catalans, va perdre ahir contra Grècia per 8-7 (0-1, 2-2, 2-2 i 5-2) els quarts de final del mundial júnior de waterpolo que es juga a Belgrad després de malbaratar un avantatge de tres gols en l’últim quart (3-6), encaixant un parcial de 5-1 en els últims minuts –5-2 en el global de l’últim quart–. La selecció espanyola s’haurà de conformar amb la lluita pel cinquè lloc quan ja acaronava les semifinals.

La baixada d’intensitat defensiva combinada amb un excés de confiança van ser fatals i van premiar l’orgull de l’equip grec, que mai no va abaixar els braços.

Els dos primers quarts es van acabar amb avantatge del conjunt estatal en el marc d’una lluita aferrissada (2-3). El 3-5, en la darrera possessió del tercer quart, però, va començar a aclarir el partit a favor del conjunt que prepara Svilen Piralkov. El 3-6 marcat per Bustos a menys de set minuts pel final en una acció de rapidesa culminada amb una bona passada a la boia, a més, va semblar que deixava coll avall el partit. Però va ser un miratge perquè els hel·lens van reaccionar, de sobte, de manera fulgurant amb un parcial de 4-0 que els va situar a tocar de les semifinals (7-6), sobretot per la càrrega moral que els va atorgar la revifada. Espanya va empatar en un contraatac coronat per Carrasco (7-7) i va estavellar la pilota al pal en l’atac posterior. Els grecs, en canvi, van foradar en plena efervescència la porteria rival amb un llançament exterior quan faltaven 46 segons (8-7). Piralkov va demanar temps mort per ordenar el darrer atac, que va acabar amb un tret bloquejat per la defensa grega.