Ciclisme

Ciclisme

Vuelta a Espanya

A les ordres de Froome

El sabadellenc David de la Cruz deixarà el Quick Step a final de temporada per córrer amb el totpoderós Sky, en el qual tindrà la complicada missió de fer el paper que han exercit Landa i Nieve les dues últimes temporades

La progressió de David de la Cruz (1989, Sabadell) en el ciclisme professional ha estat constant des del seu debut el 2012 al Caja Rural. Els seus resultats d’aquests dos últims anys en el World Tour amb el Quick-Step no han passat desapercebuts per al mànager més ambiciós del ciclisme mundial, Dave Brailsford, que ha decidit reclutar-lo al totpoderós Sky per a dues temporades (2018 i 2019). És un salt impressionant per al català, que passarà a formar part no només de la guàrdia pretoriana de Chris Froome, sinó de l’equip que més passions aixeca en el ciclisme mundial. De la Cruz, que no havia renovat amb el Quick Step, era un dels escaladors més cobejats del mercat internacional i l’Sky, de fet, necessitava un corredor com ell després de l’adeu del basc Mikel Landa (Movistar) i del navarrès Mikel Nieva (Orica).

De la Cruz, que ja es troba a Nimes per afrontar la Vuelta a Espanya, va valorar ahir mateix el fitxatge: “M’encanta la filosofia de l’Sky i considero que encaixaré perfectament a l’equip per l’estil de corredor que soc.” Amb tot, ara no vol pensar en la temporada vinent, sinó en la Vuelta, una prova en què el 2016 es va destapar amb una victòria d’etapa, el lideratge i el setè lloc en la general. “El Quick Step ha estat la meva segona família aquests dos últims anys i defensaré aquest mallot amb totes les meves forces fins a l’últim dia”, va afegir De la Cruz.

L’Sky també va confirmar ahir el fitxatge del contrarellotgista Jonathan Castroviejo, que deixa el Movistar i se’n va a la casa del principal enemic.

L’Sky va fer un comunicat confirmant el seu fitxatge i destacant sobretot la seva capacitat com escalador: “Recentment ha impressionat amb una gran actuació en la Volta a Burgos –tercer en la general– i també va aconseguir una emocionant victòria en la París-Niça.”

Els fitxatges de De la Cruz i Castroviejo són els primers de l’Sky per al 2018 després de les baixes de Landa i Nieve i també dels rodadors Ian Bosell (Katuixa) i Peter Kennaugh (Bora-Hansgrohe) i de l’esprintador Elia Viviani (Quick-Step).

És aviat encara per conèixer els plans de Froome i l’Sky per al 2018, però seria lògic que De la Cruz acabés en el Tour al costat de Froome, tot i que l’equip manté escaladors de sobres en la plantilla, com Sergio Henao, Wouter Poels, Diego Rosa i el mateix Geraint Thomas.

Per a De la Cruz serà més difícil obtenir victòries individuals perquè el seu actual equip sempre ha donat més llibertat als seus corredors que l’Sky, sobretot en les voltes d’una setmana en què aquest any el sabadellenc ha pogut brillar, sobretot en la París-Niça i en la volta al País Basc, on també va guanyar una etapa. Amb tot, l’Sky també pot ser una plataforma per fer el salt posteriorment a un equip que ofereixi als seus corredors l’oportunitat de lluir-se personalment.

El segon català

De la Cruz no és el primer català que vestirà el prestigiós mallot de l’Sky. El corredor de Sitges Juan Antonio Flecha ho va fer des del 2010 –la primera temporada de l’equip britànic en el World Tour– fins al 2012, un any abans de retirar-se.

LES BAIXES

Sense Landa ni Nieve l’equip basc necessitava escaladors per a les grans voltes

Quintana, fidel al Movistar

El fitxatge de Mikel Landa per al Movistar havia disparat les especulacions sobre el futur del colombià Nairo Quintana en el Movistar, sobretot arran d’un article publicat a La Gazzetta dell Sport en què s’assegurava que el colombià estava en el mercat. El ciclista, però, va confirmar a Twitter que el 2018 continuarà al Movistar i que el seu principal objectiu serà el Tour, fet que situa Landa com a líder de l’equip al Giro d’Itàlia. Quintana, vencedor de la Vuelta l’any passat, també ha assenyalat que la temporada no ha acabat i que liderarà l’equip de Colòmbia en el campionat del món, a Noruega.

Samuel Sánchez, suspès per possible dopatge

El BMC va suspendre l’asturià Samuel Sánchez, que no podrà participar en la Volta, després de rebre un comunicat de la Unió Ciclista Internacional (UCI) sobre una possible “violació antidopatge”. Els resultats que li van fer en un control antidopatge fora de competició, el 9 d’agost passat, haurien detectat la presència d’un producte prohibit (GHRP-2), una hormona de creixement. “D’acord amb la política de tolerància zero del nostre equip i la regulació de l’UCI, el ciclista ha estat provisionalment suspès amb efectes immediats. Fins que no es coneguin els resultats de la mostra B, no es prendran mesures addicionals”, va dir el BMC en el seu comunicat. El conjunt nord-americà també es va mostrar molt “decebut” per la notícia just abans de començar la Vuelta. El substitut de Sánchez, que amb 39 anys vivia la seva última temporada com a professional, serà el jove belga Loïc Vliegen (23 anys), que encara no ha estrenat el seu compte de victòries com a professional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)