Ciclisme

Amb puntualitat suïssa

El BMC, tot i la baixa de Samuel Sánchez, confirma els pronòstics, i guanya la contrarellotge per equips

El corredor britànic marca les primeres diferències respecte als seus rivals directes

El BMC, patrocinat per les bicicletes suïsses del mateix nom, va fer valer a Nimes el seu favoritisme i malgrat l’expulsió fa un parell de dies de Samuel Sánchez, va marcar el millor temps en l’etapa inaugural de la Vuelta, una contrarellotge de 13,7 quilòmetres que va situar com a líder l’australià Rohan Dennis (1990). L’equip, que va completar el recorregut en 15:58, ja havia aconseguit la victòria en la contrarellotge per equips de la Volta a Catalunya a Banyoles.

En un recorregut tècnic i amb revolts perillosos i humits també se’n va sortir l’equip de David de la Cruz, el Quick-Step, que va fer el segon millor temps –a sis segons– i va situar el sabadellenc en el top 10. De la Cruz va tenir un ensurt al matí quan va caure en els entrenaments, però afortunadament no es va fer res. La cita va ser un postal magnífica per Nimes ja que va passar per tota la zona històrica de la ciutat i va sortir de l’antiga arena romana.

Entre els favorits a la general el més ben parat, tal com es preveia, va ser Chris Froome. L’Sky, sense arriscar excessivament, va complir. Amb 16:07 va fer el quart millor temps i va deixar lleugerament enrere l’Orica d’Esteban Chaves i els germans Yates (8 segons), el Bahrain de Nibali (22), el Trek de Contador (26), l’Astana d’Aru (34) i l’AG2R de Bardet (37). La diferència dels dos últims posa en qüestió el seu estat de forma, tot i que això només acaba de començar.

El jove Movistar, amb Marc Soler i Antonio Pedrero, va ser competitiu i només va perdre quinze segons respecte de l’Sky. El primer equip que va marcar un temps de referència va ser el Sunweb de Barguil (16:04), que a l’arribada va recordar que ell ha vingut a la Vuelta a treballar per a l’holandès Wilco Kelderman, un escalador que no ha tingut sort les últimes temporades. El Quick-Step va millorar per centèsimes el temps de l’equip holandès i finalment el BMC, que ja havia fet el millor temps intermedi, va rematar la feina aconseguint el triomf. A banda de Dennis, el màxim esforç el van fer l’italià Daniel Oss i el nord-americà Van Garderen, també grans especialistes en la lluita contra el rellotge.

Rohan, actual subcampió olímpic de contrarellotge, defensarà avui el lideratge en una jornada planera amb sortida a Nimes i arribada a la vila de Grussan. El risc serà el vent. Si bufa la tramuntana i qualsevol equip pretén trencar el gran grup ho pot aconseguir. Si no, el primer esprint està cantat i sense cap favorit clar.

Etapa
1r. BMC 15:58
2n. Quick-Step Floors a 0:06
3r. Sunweb m.t.
4t. Sky a 0:09
5è. Orica-Scott a 0:17
6è. BORA-Hansgrohe a 0:21
7è. Lotto Soudal a 0:24
8è. Movistar a m.t.
9è. Bahrain a 0:31
10è. Katuixa a 0:33
11è. Trek a 0:35
12è. FDJ a 0:38
13è. Aqua Blue Sport m.t.
14è. Dimension Data a 0:39
15è. LottoNL-Jumbo a 0:40
16è. Astana a 0:41
17è. Cannondale a 0:46
General
1r. R. Dennis (BMC) 15:58
2n. D. Oss (BMC) m.t.
3r. N. Roche (BMC) m.t.
4t. A. De Marchi (BMC) m.t.
5è. D. Caruso (BMC) m.t.
6è. T. Van Garderen (BMC) m.t.
7è. Y. Lampaert (Quick-Step) a 0:06
8è. D. De la Cruz (Quick-Step) m.t.
45è. M. Soler (Movistar) a 0:24
49è. M. Soler (Movistar) a 0:31
159è. A. Losada (Katuixa) a 1:21
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)