Atletisme

Farah es retira de la pista amb una victòria de quirats

Atletisme. El britànic va guanyar els 5.000 m de la final de la Lliga del Diamant de Zuric i es va emportar el premi del diamant. El palamosí Mechaal no va acabar la prova

Era la seva última cursa en una pista d’atletisme i la seva victòria va fer honor a la seva gran trajectòria esportiva. Mo Farah va guanyar els 5.000 m de la Weltklasse de Zuric, la final de la Lliga del Diamant, mostrant tota la seva força i tota la seva voluntat de vèncer, que l’han portat a guanyar quatre medalles d’or olímpiques i sis títols mundials. El britànic, que a partir d’ara es dedicarà a córrer la marató, va resistir en els darrers metres els atacs dels seus rivals, va serrar les dents i va tenir una mica més de força que el van portar a entrar primer (13:06:05).

Des del començament dels 5.000 m es va veure que l’important era la victòria, mentre que la marca, tot i que les llebres van imposar un bon ritme, era secundaria. Mo Farah volia guanyar en la seva darrera cursa en una pista i la resta volien ser el darrer a guanyar-lo. Especialment ho volia fer l’etíop Muktar Edris, que ja l’havia derrotat en els 5.000 m del recent mundial de Londres. Els dos es van vigilar en els primers quilòmetres i quan Farah es va situar al davant Edris era al seu costat. El britànic va començar primer la darrera volta i va resistir els intents dels seus rivals de superar-lo. En els darrers metres Muktar Edris ho va donar tot i va caure a terra sobre la línia per ser tercer (13:06.09), i el també etíop Yomif Kejeltha, quart amb 13:06.18, va ensopegar amb ell i va anar a terra, fet que el nord-americà Paul Chelimo va aprofitar per ser segon (13:06.09), malgrat que va caure uns metres després. El palamosí Adel Mechaal no va poder aguantar el ritme i passats els 3.200 metres es va retirar.

Renaud Lavillenie fa tres nuls en l’alçada inicial

Renaud Lavillenie no va poder lluitar per guanyar el seu vuitè diamant perquè va ser eliminat d’entrada en fer tres nuls en la primera alçada que va provar, els 5,63 m. El francès havia guanyat les set edicions de la Lliga del Diamant que s’havien disputat fins ara. Lavillenie va culminar una temporada amb molts problemes físics, en la qual no ha aconseguit cap victòria en les proves d’aquesta competició. El triomf i el diamant van ser per al nord-americà Sam Kendricks amb 5,87 m. La Weltklasse de Zuric va començar dimecres amb la disputa de la perxa femenina i dues atletes van fer la millor marca mundial de l’any. La nord-americana Sandi Morris va saltar primer i en el primer intent els 4,87 m, però la campiona mundial Katerina Stefanidi (Grècia) va igualar la marca i es va emportar la victòria pel número de nuls. També va fer una millor marca mundial de l’any Ruth Jebet (Bahrain) en els 3.000 m obstacles. Va dominar tota la prova i va fer una gran marca, de 8:55.29, que també és la segona millor de tots els temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)