super globe

Regnat en solitari

El Barça s’imposa al Füchse Berlín i aixeca la tercera Super Globe de la seva història

Pérez de Vargas sota els pals va comandar un triomf en què els blaugrana, tot i algun sotrac, van ser forts en defensa i eficaços en atac

FÜCHSE 25 BARÇA 29

FÜCHSE BERLIN:Heinevetter, Struck (1), Plaza, Nenadic (5), Lindberg (1), Fäth (3) i Kopljar (3) –set inicial–; Wiede (5), Gojun, Schmidt (5) i Zachrisson (2).FC BARCELONA LASSA:Pérez de Vargas (1), Tomàs (5), Sorhaindo, Rivera (9), N’Guessan (4), Mem (4) i Morros –set inicial–; Entrerríos (2), Ariño, Syprzak (2), Dolenec (1) i Jallouz (1).PARCIALS:1-3, 1-5, 3-6, 5-11, 10-12, 12-15, 13-16, 16-17, 18-20, 20-22, 21-25, 25-29.ÀRBITRE:Licis i Sondors.

El Barça Lassa es va convertir ahir en el primer equip del món a assolir tres vegades la Super Globe. El conjunt blaugrana va superar amb autoritat el Füchse de Berlín i va aixecar el seu tercer títol després d’aconseguir-ho el 2013 i el 2014 al mateix escenari. Precisament, el conjunt alemany havia estat l’encarregat de succeir els catalans en el palmarès en les dues darreres edicions, però ahir la història es va tornar a capgirar. El Barça, tot i algun sotrac en l’inici del segon temps, va exhibir galons a Doha i va acabar enduent-se la tercera Super Globe de la seva història. A la vitrina ja llueixen tres mundials de clubs, i les arques de l’entitat somriuen amb els 400.000 dòlars del premi.

El Barça va començar amb molta força. De fet, es va mostrar molt seriós en defensa i només va rebre un gol en els primers deu minuts. Aviat, els homes de Xavi Pascual van agafar un coixí còmode gràcies a un parcial de 4-0. Els laterals francesos N’Guessan i Mem, inspirats des del perímetre, comandaven l’atac blaugrana mentre Gonzalo Pérez de Vargas escalfava motors sota els pals. El Füchse va incrementar l’agressivitat defensiva i els àrbitres ho va castigar amb diverses exclusions. Sense excessos, el Barça ho va aprofitar per ampliar les diferències fins a tenir un màxim avantatge de 5 gols (11-6). Fins i tot, Pérez de Vargas es va animar amb una diana des de la seva porteria.

Afluixar el ritme

La baixada de l’efectivitat i alguna distracció blaugrana, però, va fer que els alemanys es tornessin a ficar dins el partit. Xavi Pascual es desesperava a la banda veient que l’equip desaprofitava un avantatge considerable de gols. Fins i tot, després de la represa, el Füchse es va situar amb un gol d’avantatge en el minut 41 del matx (17-18) després d’una diana de Zachrisson. No s’havia avançat en cap moment l’equip que dirigeix Velimir Petkovic, que ahir, molt enfadat amb els àrbitres, va acabar expulsat. El conjunt blaugrana, però, no es va posar nerviós quan es va trobar amb el resultat advers. Veient que la punteria fallava en els llançaments des de la distància, els catalans van potenciar les ràpides circulacions per fer lloc a Syprzak al pivot i el polonès va respondre amb dues dianes importants. També va agafar responsabilitats Dolenec, l’únic fitxatge que va jugar ahir, que va participar en el parcial de 4-0 que va acabar de desencallar el partit en favor del Barça.

Mentre Gonzalo seguia fent de les seves –va aturar dos penals en moments decisius del matx–, els extrems van agafar protagonisme en el tram final. Tomàs, l’encarregat d’aixecar la tercera Super Globe de la història de l’entitat blaugrana, va acabar amb 5 gols i Valero Rivera, amb 9. Magnífic colofó quan el Füchse ja es rendia a l’evidència d’un Barça Lassa millor.

LES REACCIONS

Hem fet un torneig molt bo tot i que fa pocs dies que ens entrenem. Estem molt contents
Gonzalo Pérez de Vargas
porter del barça lassa
Hem sortit molt concentrats, com en els altres partits. I en els moments complicats hem demostrat molta serenitat
Era molt important tornar a jugar aquesta competició. I l’hem guanyat: millor, impossible
Xavi Pascual
entrenador del barça lassa

El màxim golejador

Valero Rivera

De menys a més, l’extrem blaugrana es va fer un fart de fer gols (9) ahir a la tarda. Implacable des del punt de penal –va marcar els quatre que va llançar–, Valero Rivera també va ser un corcó corrent al contraatac i des de l’extrem esquerre.

Gonzalo, el millor del partit

Ja va ser l’home més destacat en les semifinals de la Super Globe contra el Vardar amb un gran repertori d’aturades. I ahir, contra el Füchse, no va voler ser menys. Gonzalo Pérez de Vargas és un dels puntals de l’equip que dirigeix Xavi Pascual. Ahir, el porter blaugrana va registrar un estratosfèric 42% d’aturades (14/33). En la primera part, la seva actuació, combinada amb l’efectivitat atacant –fins i tot va fer un gol–, va servir per ampliar l’avantatge i, en la segona, per aguantar l’equip en el pitjor moment. Els alemanys devien somiar en ell ahir a la nit, perquè també va ser capaç d’aturar dos penals després de la represa que van ser decisius.