Tennis

Federer hi posa suspens i arriba a cinc sets

Tennis. El suís no va fer un bon joc en el seu primer partit en el US Open però es va classificar per la seva major experiència contra el jove nord-americà de dinou anys Tiafoe

El bon joc no el va acompanyar però l’experiència i el saber estar en els moments complicats dins de la pista van servir a Roger Federer per guanyar en cinc sets (4-6, 6-2, 6-1, 1-6 i 6-4) en el seu debut en el US Open i classificar-se per a la segona eliminatòria. El jove nord-americà de dinou anys Frances Tiafoe va plantar cara i va buscar la sorpresa contra el tercer cap de sèrie, però després de dues hores i trenta set minuts va caure derrotat.

Roger Federer va fer massa errades durant el partit, i en el primer set es va veure sorprès per l’empenta del 70è jugador del món, que es va imposar per 4-6. Els suís es va saber recuperar, va començar a fer entrar el seu primer servei i a treure rendiment del seu cop de dreta, i es va emportar els dos següents sets per 6-2 i 6-1. En el quart tot va canviar i les errades de Federer li van passar factura fins a encaixar un resultat massa clar d’1-6 que ho va deixar tot obert pel cinquè i definitiu set. El suís, que podria acabar aquest darrer Grand Slam de la temporada en el primer lloc del rànquing mundial, va començar bé l’últim set i es va situar amb un 4-1, però Frances Tiafoe va reaccionar i va reduir la diferència fins a un 5-4 i servei en el seu poder. Federer, però, li va trencar el servei aprofitant la seva quarta pilota de partit i va aconseguir la victòria. El rival del suís en la segona eliminatòria serà Mikhail Iujni. El jugadors rus va derrotar l’eslovè Blaz Kavcic per 6-3, 5-7, 6-4 i 6-3.

El rival de Nadal

El número u del rànquing mundial, Rafael Nadal, va conèixer ahir al seu rival en la segona eliminatòria, Taro Daniel. El japonès, que s’ha format com a jugador a València, va derrotar el nord-americà Tommy Paul en cinc sets (6-1, 4-6, 4-6, 6-2 i 6-2). Aquest va ser un dels més de 50 partits que es van haver de recuperar perquè la pluja els va fer suspendre el dia anterior. El malagueny Adrián Menéndez, de 31 anys, va aconseguir la seva primera victòria en un Grand Slam en derrotar per 6-4, 7-6 (9) i 6-1 el nord-americà Patrick Kypson. Menéndez havia superat la fase prèvia i era la tercera vegada que jugava un dels quatre grans tornejos.

En el quadre femení va destacar la classificació de la quarta cap de sèrie, l’ucraïnesa Elina Svitolina que va derrotar la txeca Katerina Siniakova en tres sets per 6-0, 6-7 (5) i 6-3. La matinada passada va ser eliminada la basca Lara Arruabarrena, que va ser superada per 6-2, 1-6 i 6-1 per la campiona de Roland Garros d’aquest any, la letona Jelena Ostapenko (12). Aquest partit ja s’estava jugant, la pluja el va aturar, i unes quantes hores més tard es va reprogramar cap a la pista central coberta.