Handbol

L’Asobal, a Sarrià de Ter

Handbol. L’Augi rep el Fraikin Granollers (20 h) en la primera semifinal de la supercopa, una jornada històrica que coincideix amb l’inici de festa major

El pavelló de la Unió Esportiva Sarrià torna a viure avui una data històrica. L’Augi rep el Fraikin Granollers de l’Asobal en la primera semifinal de la supercopa de Catalunya. Els de Carles Morales la juguen com a finalistes –van ser campions– de la copa, al juny. Són esdeveniments que passen molt de tant en tant. Com quan el 23 de setembre del 1983 el Sarrià dirigit per Emili Rodríguez rebia el Granollers, aleshores en el primer partit de l’eliminatòria de Lliga Catalana (27-25 i 41-21 en la tornada). L’anterior va ser en els vuitens de final de la copa del Generalísimo (1966) entre l’Agrupació Deportiva i Cultural Sarrià de Dalt –club del qual va sorgir la Unió Esportiva després de la fusió amb el Grup Deportiu Nostra Senyora de Montserrat (setembre del 1977)– i el conjunt vallesà, amb 13-29 i 25-15 per al recentment proclamat campió de lliga.

Un partit, el d’avui, que coincideix amb el primer dia de la festa major de Sarrià de Ter. “És un partit al qual nosaltres no estem acostumats. L’afrontem amb il·lusió i sortirem a competir i a plantar cara al Granollers. És clar que sobre el paper ells són millor equip i els favorits, però nosaltres sortirem amb tot el que tinguem i a fer tot el possible per mirar de fer-los les coses complicades”, va dir ahir el tècnic de l’Augi, que reconeix la diferència, abismal, amb el rival d’avui. “El rodatge és diferent, farà dues setmanes que hem començat a entrenar i això vol dir que estem en plena càrrega, i ells gairebé al revés: estan amb la posada al punt per començar la lliga, fa un mes que s’entrenen i vulguis o no es notarà. I els quilos, sabem que és molt complicat i a priori tenim totes les de perdre, però sortirem amb tota la il·lusió i a demostrar que també som un bon equip, nosaltres”, afirma.

Un títol

El format de supercopa, a partit únic a casa del finalista de copa contra un dels dos equips catalans de l’Asobal –en el sorteig, podria haver tocat el Barça Lassa–, afegeix un al·licient als equips, que, al maig, juguen la competició un cop acabada la lliga. A les portes de l’objectiu de jugar la fase d’ascens, l’Augi va guanyar el títol després de ser tercer de lliga. I, avui, com aquell qui diu recull el trofeu. “Aquest partit sí que és una mica el trofeu o el premi a la temporada de l’any passat. Agafar-nos la copa com ho vam fer, de manera seriosa, en aquell moment de la temporada i quan havíem estat tota la lliga a nacional per arribar a fase i no vam poder... Això fa que ara tinguem un premi a tot aquell esforç”, reconeixia el tècnic de l’Augi.

Morales no té cap baixa, tot i que hi ha algun jugador amb molèsties. Amb tot, la plantilla i el cos tècnic, com el club, afronten la cita carregats d’il·lusió, conscients que serà històrica. “El pavelló farà goig, estarà ple a vessar i l’afició en té ganes. Ells tampoc hi estan acostumats i serà un partit molt maco i per gaudir-ne tots plegats”, hi afegia el tècnic.

LA PRÈVIA

És un partit al qual no estem acostumats. L’afrontem amb il·lusió i sortirem a competir i a plantar cara al Granollers
Ells són millor equip i els favorits, però nosaltres sortirem amb tot el que tinguem per mirar de fer-los les coses complicades
El pavelló farà goig, estarà ple i l’afició en té ganes. Serà un partit molt maco i per gaudir-ne tots plegats
Carles Morales
augi sarrià
Això de les proves... Pots tenir un guió al cap que la gent no es carregui massa, que participi tothom i tothom tingui minuts
Però no vol dir que la gent pugui dosificar-se. La gent ha de competir i donar el màxim
Antonio Rama
ENTRENADOR FRAIKIN GRANOLLERS

Diferència més gran pel calendari

Fa tot just una setmana que l’Augi va jugar el seu primer i, fins ara, únic amistós de pretemporada. Va ser contra el Sant Esteve de Palautordera (27-19), i la lliga, els de Carles Morales la comencen el 16 de setembre a casa amb el Sant Joan Despí. El primer desplaçament serà, precisament, a la pista del Granollers B, campió de lliga la temporada passada. Un inici que encara posa més de manifest la diferència de l’Augi respecte al Fraikin Granollers, equip que des que els sarrianencs van disputar el seu amistós n’ha disputat tres. Dos el cap de setmana en el torneig Appart’City Hand Cup a França dissabte –triomf en semifinals contra el BHB Billère per 25-33– i diumenge –derrota en la final amb el PAUC Handball per 33:27–i un altre abans-d’ahir amb el Cavigal Nice Handball (30-36) en el torneig Ciutat de Granollers. Els vallesans, a més, comencen l’Asobal dimecres que ve contra el Logronyo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)