Tennis

Tennis

Open dels EUA

El segon partit està superat

Tennis. Garbiñe Muguruza va trencar la mala ratxa en el US Open i va passar a la tercera eliminatòria en derrotar la xinesa Duan (6-4 i 6-0)

Mai havia guanyat dos partits seguits en el US Open i en les seves quatre participacions anteriors no havia superat el segon partit. Garbiñe Muguruza va trencar aquesta mala ratxa i es va classificat per a la tercera eliminatòria del darrer Grand Slam de la temporada en derrotar la xinesa Ying Ying Duan per 6-4 i 6-0. La catalana d’origen veneçolà va debutar a Nova Tork l’any 2012 i va perdre en el primer partit, i quan hi va tornar, el 2014, li va passar el mateix. Fa dos anys i l’any passat va guanyar en l’estrena però va ser eliminada en el segon partit. Ara l’ha guanyat i continua en la lluita per aconseguir la victòria en el torneig i assolir el número u mundial al final d’aquest Us Open. La rival de Muguruza en el tercer partit en el US Open serà l’eslovaca Magdalena Rybarikova (31), que va derrotar la txeca Kristyna Pliskova per 7-6 (4) i 7-6 (3).

També va continuar endavant en el quadre femení la canària Carla Suárez, que va derrotar per 4-6, 7-6 (4) i 6-2 la croata Mirjana Lucic-Baroni, mentre que castellonenca Sara Sorribes va ser eliminada per la japonesa Kurumi Nara amb força comoditat, 6-1 i 6-2.

En aquesta jornada va ser eliminada la cinquena favorita, la danesa Caroline Wozniacki, que va caure derrotada per la russa Ekaterina Makarova per 6-2, 6-7 (5) i 6-1. La primera i la quarta caps de sèries van guanyar els seus partits de manera diferent. La txeca Karolina Pliskova, la número u mundial, va necessitar tres sets per superar la nord-americana Nicole Gibbs per 2-6, 6-4 i 6-4, i la ucraïnesa Elina Svitolina, quarta favorita, es va desfer de la russa Eugeniya Rodina per un doble 6-4. La russa Maria Xaràpova, després de deixar fora la segona favorita en el seu debut, va aconseguir una nova victòria en tres sets. En la segona eliminatòria la russa va vèncer l’hongaresa Timea Babos per 6-7 (4), 6-4 i 6-1.

LA NÚMERO U

Karolina Pliskova va necessitar tres sets per vèncer Nicole Gibbs per 2-6, 6-3 i 6-4

Albert Ramos s’acomiada en cinc sets

El mataroní Albert Ramos es va acomiadar del US Open en la segona eliminatòria en ser derrotat en cinc sets pel francès Nicolas Mahut. El maresmenc va necessitar cinc sets i gairebé cinc hores per superar el seu primer partit i en el segon va tornar a arribar a cinc sets, i aquest cop va estar tres hores i vint-i-set minuts a la pista. La derrota d’Albert Ramos va arribar després d’haver dominat per un set a dos i no poder acabar de tancar el partit. Finalment el mataroní va ser derrotat per 4-6, 6-4, 4-6, 6-3 i 6-0. En la modalitat de dobles va debutar el barceloní Marcel Granollers fent parella amb el croat Ivan Dodig –són els sisens favorits– i van guanyar per 7-6 (3) i 6-3 l’holandès Wesley Koolhof i el neozelandès Artem Sitak. El castellonenc Roberto Bautista va arribar a la tercera eliminatòria després de derrotar l’alemany Dustin Brown per 6-1, 6-3 i 7-6 (3). El malagueny de 31 anys Adrián Menéndez,va dir adeu al torneig en perdre contra l’argentí Juan Martín del Potro (24) per 6-2, 6-3 i 7-6 (3). La sorpresa en el quadre masculí va ser l’eliminació del jove alemany de 20 anys Alexander Zverev, el quart cap de sèrie i la gran revelació de la temporada, que va ser derrotat en quatre sets pel croat Borna Coric per 3-6, 7-5, 7-6 (1) i 7-6 (4). En aquesta segona eliminatòria es van acomiadar del torneig dos caps de sèrie més, el setè i el vuitè, que van perdre en tres sets. El búlgar Grigor Dimitrov, setè favorit, va perdre per 7-5, 7-6 (3) i 6-3 contra el rus Andrey Rublev, i el francès Jo-Wilfried Tsonga, el vuitè favorit, va ser derrotat per 6-4, 6-4 i 7-6 (3) pel canadenc Denis Shapovalov.