Tennis

ESPORTS

Es van posant a punt

Tennis. Rafael Nadal i Roger Federer es van classificar per a la tercera eliminatòria del US Open sense fer un bon joc, però reaccionant a temps contra rivals molt accessibles

Els dos grans favorits a guanyar el US Open i que estan lluitant també per ser el número u mundial, Rafael Nadal i Roger Federer, es van classificar la matinada passada per a la tercera eliminatòria de l’últim Grand Slam de l’any sense fer un bon joc. Tots dos en van ser ben conscients, però aquests partits contra rivals assequibles –estaven per sobre del número 100 del rànquing mundial–, els serveixen per anar-se posant a punt en aquesta primera setmana de competició.

Roger Federer va tornar a necessitar cinc sets –com en el primer partit–, per accedir a la tercera eliminatòria. Després de tres hores i set minuts va poder derrotar el rus Mikhaïl Iujni per 6-1, 6-7 (3), 4-6, 6-4 i 6-2. El suís, tercer cap de sèrie, va començar molt bé, però després el jugador número 101 del món li va guanyar dos sets seguits i va haver de remuntar. Federer s’enfrontarà ara amb el toledà Feliciano López (31), que va derrotar el madrileny Fernando Verdasco per 6-3, 6-2, 3-6 i 6-1. Rafael Nadal no va tenir un bon inici de partit contra el japonès Taro Daniel i no va començar a ser ell mateix fins a mitjan segon set. El manacorí, primer favorit, va necessitar dues hores i cinquanta-quatre minuts per derrotar el jugador número 121 del rànquing mundial en quatre sets per 4-6, 6-3, 6-2 i 6-2. El proper rival de Nadal serà l’argentí Leonardo Mayer, que va superar el japonès Yuichi Sugita per 6-7 (3), 6-4, 6-3 i 6-4.

Debut i victòria

El barceloní Marc López i el toledà Feliciano López, onzens caps de sèrie del quadre de dobles, van debutar en l’últim Grand Slam de la temporada amb una victòria. Els López van derrotar per un doble 6-4 a l’alemany Andre Begemann i a l’indi Divij Sharan en la primera eliminatòria. En aquesta jornada va ser eliminat el cinquè favorit, el croat Marin Cilic, que va perdre per 4-6, 7-5, 7-5 i 6-4 contra l’argentí Diego Schwartzman (29). L’asturià Pablo Carreño (12) no va tenir problemes per accedir als vuitens de final en derrotar el francès Nicolas Mahut per 6-3, 6-4 i 6-3.

RAFAEL NADAL

“No he jugat bé i crec realment que puc fer-ho millor, i se que ho faré millor”

Muguruza venç amb autoritat Rybarikova

La concentració, la determinació i la paciència de Garbiñe Muguruza es van tornar a posar de manifest en la tercera eliminatòria del US Open i, tornant a mostrar un bon joc, va derrotar amb molta autoritat l’eslovaca Magdalena Rybarikova per un doble 6-1. La catalana d’origen veneçolà no va donar cap possibilitat de sorpresa a la trenta-unena jugadora del rànquing mundial i es va classificar per als vuitens de final. En el primer set, la catalana va desesperar l’eslovaca i en un moment es va situar amb un 4-0. En el primer joc del segon set, Rybarikova va reaccionar i, després de dotze minuts de lluita, va trencar el servei de Muguruza. En el joc següent li va tornar el break i a partir d’aquí el domini de la tercera favorita va ser total. Muguruza tindrà com a pròxima rival la txeca Petra Kvitova, que és la tretzena cap de sèrie. Kvitova es va desfer de la francesa Caroline Garcia (18) en dos sets per 6-0 i 6-4. La canària Carla Suárez també es va classificar per als vuitens en derrotar la russa Ekaterina Makarova per 6-1, 3-6 i 6-3.