Handbol

Dinàmica guanyadora

Handbol. El Barça Lassa, flamant campió de la Super Globe, aspira a conquerir la seva vintena supercopa Asobal avui al Quijote Arena de Ciudad Real (17 h) contra el Logronyo la Rioja

Reforçat per la tercera Super Globe conquerida dilluns a Doha, el Barça Lassa aspira a assolir avui el seu segon títol en una setmana amb la supercopa Asobal en joc, en què tornarà a mesurar la seva fam competitiva contra el Logronyo la Rioja al Quijote Arena de Ciudad Real (17h per Movistar Deportes). El tècnic blaugrana, Xavi Pascual, va valorar el pas endavant que va fer l’equip per solucionar les fases complicades dels partits contra el Vardar i el Füchse Berlín, i confia que el sobreesforç no hagi deixat seqüeles a l’equip. “La Super Globe ha anat molt bé, perquè hem aconseguit un resultat esportiu importantíssim, però és veritat que ens ha passat factura, amb jugadors que van haver de doblar esforços”, va dir fent referència, sobretot, a Jure Dolenec, que arrossega molèsties en un genoll. Després del títol a Doha, Pascual va donar un parell de dies de descans a la plantilla i considera que amb els entrenaments previs –divendres i dissabte– l’equip és a punt per a un nou repte.

El Logronyo la Rioja, que ha perdut el patrocinador de les últimes temporades (Naturhouse), ha viscut una profunda reestructuració, amb moltes baixes: el porter Richard Kappelin (IFK Kristianstad), l’extrem esquerre Mohamad Sanad (Zamalec SC), el lateral Haniel Lángaro (USDK Dunkerque), el central Víctor Vigo (BM Guadalajara), els pivots Iñaki Peciña (Ais de Provença) i Javi García (BM Guadalajara), el lateral esquerre Luis Felipe Reina (Maccabi Rishon), el lateral Carlos Molina (SC Magdeburg) i l’extrem català Albert Rocas. Amb tot, s’ha reforçat prou bé amb el lateral basc Pablo Paredes (Auto Gomas Sinfín), el madrileny Juan del Arco (US Ivry), el central lleonès Juan Castro (US Créteil HB), el porter txec Jakob Kupra (Tatran Presov), l’extrem esquerre brasiler Fabio Chiuffa (KIF Kolding) i el pivot croat Timoslav Kusan (RK Porec). Amb tants canvis, Pascual admet que el duel presenta algunes “incògnites”. I afegeix: “Han canviat molta gent, però manté la mateixa filosofia de joc. Han incorporat algunes variants en atac que cal tenir en compte, però és un equip clarament en construcció. Jo crec que és un equip que jugarà millor del que la gent es pensa. Sembla que l’han encertat en alguns dels fitxatges que han fet, i em fa la sensació que estan més equilibrats. No sé quant de temps trigaran a treure suc a l’equip, però estan molt ben treballats. En Jota González [l’entrenador] els ha donat moltes hores d’entrenament i es nota que juguen com un col·lectiu i té alguns jugadors molt interessants.”

Com en totes les competicions estatals, el Barça és el gran dominador de la supercopa Asobal, amb 19 títols –els cinc últims aconseguits de manera consecutiva– de 31 edicions disputades. Amb la cita al Quijote Arena de Ciudad Real, el conjunt de Xavi Pascual pot elevar fins a 159 la seva espectacular ratxa de victòries consecutives en competicions estatals. L’únic precedent de la supercopa entre el Barça i la Rioja va ser el curs 2013/14, que es va disputar a Valladolid i els blaugrana van vèncer per 40-31. Amb l’única baixa de Lasse Andersson –el primera línia danès també formarà part de l’expedició–, el Barça es va desplaçar a Ciudad Real amb els mateixos setze jugadors que van competir a Doha.

LES FRASES

La Super Globe va anar molt bé esportivament, però ens ha passat factura perquè alguns jugadors van haver de doblar esforços
Amb tants canvis, el Logronyo és una incògnita, però manté la mateixa filosofia de joc
Xavi Pascual
entrenador del barça lassa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)