Tennis

Progressen adequadament

Tennis. Federer i Nadal es classifiquen per a vuitens i arriben a la segona setmana de l’obert dels EUA amb el cara a cara en les semifinals a l’horitzó

L’esperat xoc entre Rafa Nadal i Roger Federer en les semifinals de l’obert dels Estats Units, en el qual es jugaran el número u mundial, és cada cop més a prop. Els dos jugadors van superar la matinada de dissabte a diumenge els seus partits de la tercera eliminatòria i ja són a vuitens de final.

Federer (3) va tenir el seu primer enfrontament còmode després de dues eliminatòries decidides en cinc sets. El suís va derrotar l’espanyol Feliciano López (31), jugador a qui ha guanyat en els tretze enfrontaments entre tots dos (6-3, 6-3 i 7-5). Molt segur en totes les facetes del joc, Federer no va tenir problemes per imposar-se en els dos primers sets amb un trencament a favor en el primer i dos en el segon. El seu rival va reaccionar a l’inici del tercer set. Amb 2-2 va aconseguir el seu únic trencament del partit, tot i que Federer el recuperava en el joc següent. El set va continuar igualat fins al 6-5, moment en què López va tornar a perdre el seu servei i va cedir la victòria al seu rival, que en la propera eliminatòria s’enfrontarà amb l’alemany Philipp Kohlschreiber (33).

Nadal (1), en canvi, va tenir un accés a vuitens de final més complicat (6-7, 6-3, 6-1 i 6-4). El seu rival, l’argentí Leonardo Mayer, es va avançar amb victòria en el joc de desempat del primer set després de salvar fins a sis pilotes de trencament. A Nadal li va costar el que no està escrit trencar el servei del seu rival. No va ser fins a la catorzena pilota de trencament, amb 3-3 en el marcador, que finalment va aconseguir endur-se’l. En el joc següent va defensar el seu servei amb facilitat i en el següent va aconseguir el segon trencament i es va endur el set. Els dos sets següents ja van ser gairebé un tràmit per a Nadal, que tindrà l’ucraïnès Aleksandr Dolgopolov com a proper rival.

En la jornada d’ahir es van començar a disputar els vuitens de finals. Els primers classificats van ser l’espanyol Pablo Carreño (12), que va derrotar el canadenc Denis Shapovalov, i la russa letona Anastasia Sevastova (16), que es va imposar a la russa Maria Xaràpova (5-7, 6-4 i 6-2). En el quadre de dobles, el català Marcel Granollers i el croat Ivan Dodig van quedar eliminats en la tercera volta en caure contra el francès Jean-Julien Rojer i el romanès Horia Tecau (6-4 i 6-3).

Confio que el partit d’avui hagi estat un punt d’inflexió. No estic del tot satisfet, hauria pogut jugar millor, però també he anat a més
Estic content perquè m’he sentit amb energia, que era la màxima preocupació després de dos partits a cinc sets
També és cert que estic en la segona setmana competint bé. He mantingut en tot moment la concentració
Rafa Nadal
Havia de superar la por dels meus problemes d’esquena. Vaig confiant en els meus moviments
Roger Federer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)