Tennis

Nadal troba la fórmula

El tennista manacorí atropella l’ucraïnès Dolgopolov exhibint el millor tennis des que va començar l’obert dels Estats Units i es classifica per als quarts de final

Carreño busca avui la seva primera semifinal de Grand Slam

A Rafa Nadal li ha costat trobar-se còmode sobre el ciment de Flushing Meadows. El manacorí, que va haver de remar més del previst en les tres primeres fases de l’obert dels Estats Units, va redreçar la situació ahir contra l’ucraïnès Aleksandr Dolgopolov, a qui va atropellar (6-2, 6-4 i 6-1) desplegant un bon nivell de tennis. Concentrat des de l’inici per no patir les estrebades inicials del rival com li havia passat en els primers partits de la competició, Nadal va trencar el servei de l’ucraïnès en el tercer joc. Gairebé tot just començar, el manacorí se situava amb avantatge en el marcador.

En el primer dia que la pista central de Flushing Meadows veia el cel de Nova York –la pluja havia obligat a tancar el sostre mòbil–, Nadal va trobar la pista en les millors condicions, la pilota va botar com a ell li agrada i no va tenir pràcticament cap fissura. I quan Dolgopolov va agafar la paella pel mànec no ho va aprofitar, perquè el manacorí li va salvar les dues pilotes de trencament que va tenir en el sisè joc.

En el segon set, el ritme del partit va baixar i cap dels dos jugadors va ser capaç de trencar el servei del rival. Nadal, però, va accelerar en el moment adequat, li va donar pes a la bola profunda i va provocar que Dolgopolov generés massa errades no forçades. En el novè joc, va aconseguir el trencament i va encarrilar el partit. De fet, l’ucraïnès es va deixar anar i va cedir en el tercer set per 6-1.

Amb la classificació per als quarts a la butxaca, Nadal va veure el desenllaç del Rublev-Goffin amb tranquil·litat. El belga, cap de sèrie número 9 del campionat, no va poder superar el tennista rus, que només ha cedit un set en els quatre partits que ha disputat i que s’està convertint en la sensació de les primeres fases. Després de carregar-se Goffin i Dimitrov, ara té al davant un escull encara més complicat: Rafa Nadal.

La matinada passada, Del Potro i Thiem buscaven un lloc en els quarts on es veuran les cares amb el guanyador del Federer-Kohlschreiber. A la part baixa del quadre, Pablo Carreño juga avui (18 h) contra l’argentí Diego Schwartzman. Un triomf situaria el de Gijón a les semifinals i l’alçaria, gairebé de manera matemàtica, fins al top 10. Querrey i Anderson busquen l’altre bitllet per a semifinals de l’obert americà.

LES FRASES

Avui he estat molt més tranquil que en els altres partits. Això m’ha servit per mesurar molt millor el ‘tempo’ del partit
He jugat com havia de jugar. Ell volia ser agressiu i, en general, no li he deixat ser-ho en cap moment
Rafa Nadal
número 1 de l’Atp

Garbiñe Muguruza diu adeu en els vuitens de final

“Kvitova és una jugadora que quan juga el seu millor tennis és complicat contrarestar-la”, va explicar Garbiñe Muguruza després de caure en els vuitens de final de l’obert dels Estats Units. I va ser així perquè la tennista txeca va fer un partit molt complet i va superar Muguruza, que va tenir pocs moments de debilitat, però suficients perquè Kvitova accedís als quarts de final del major americà (7-6 i 6-3). La tennista criada a l’Academia Bruguera es va situar amb un 4-1 a favor però, aleshores, Kvitova es va trobar amb el seu millor tennis i va acabar guanyant el primer set en el tie-break. En el segon set, la txeca va posar una marxa més i va solucionar el partit amb contundència. Muguruza, tot i caure, serà número 1 del món dilluns vinent si Pliskova no arriba a la final i Svitolina cau abans de les semifinals. Precisament, Pliskova, actual número u, va atropellar (6-1 i 6-0) la local Jennifer Brady. Per la seva banda, la canària Carla Suárez tampoc serà als quarts del torneig després de caure amb Venus Williams (6-3, 3-6 i 6-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)